dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tempura van konijn (thumbnail)Tempura van konijn

Tempura van konijn

40m
0
-
523
Recepten

Tempura van konijn

Het tempurabeslag zorgt ervoor dat de stukjes konijn extra krokant uit de friteuse komen. Heerlijk in combinatie met de frisse groentjes en de pikante dressing.
Tempura van konijn (thumbnail)Tempura van konijn

Tempura van konijn

40m
0
-
523
Recepten

Tempura van konijn

Het tempurabeslag zorgt ervoor dat de stukjes konijn extra krokant uit de friteuse komen. Heerlijk in combinatie met de frisse groentjes en de pikante dressing.
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes523

Ingrediënten

4 personen
Radijs
1 bosje
Lente-ui
1 bosje
Ijsblokjes
400 g
Rammenas
1
Gember
30 g
Sojasaus
6 el
Wasabi
Rijstazijn
2 el
Sesamolie
Konijnfilets
4
Bloem
250 g
Maïzena
1 el
Konijnkruiden
1 el
Water
250 ml
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Spoel het de rammenas snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater zo worden ze lekker krokant.
3
Schil je de gember en rasp hem fijn. Giet er de sojasaus bij en roer er de wasabi onder. Voeg de rijstazijn en sesamolie toe roer nogmaals goed en zet even apart.
4
Snijd het konijn in hapklare stukken van maximaal 1 5 tot 2 centimeter dik. Let erop dat alle stukjes konijn ongeveer even groot zijn zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
5
Meng de bloem konijnkruiden en maiszetmeel in een ruime mengschaal.
6
Voeg de ijsblokjes toe en schenk er het (koud) water bij. Meng alles met de garde tot een lopend en helderwit beslag. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.
7
Breng het tempurabeslag op smaak met een snuif zout en peper van de molen. 
8
Leg de stukken konijn in het tempurabeslag en roer tot ze volledig omhuld zijn met een laagje beslag.
9
Verhit de friteuse tot 180°C.
10
Schep de plakjes rammenas radijs en lente-ui uit het ijskoude water en laat uitlekken.
11
Lepel de stukjes konijn één voor één in het hete frietvet krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.
12
Laat de stukken gebakken konijn even uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Serveer de tempura van konijn met de frisse groentjes en geef er de dressing apart bij.
1
Spoel het de rammenas snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater zo worden ze lekker krokant.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Spoel het de rammenas snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater zo worden ze lekker krokant.
3
Schil je de gember en rasp hem fijn. Giet er de sojasaus bij en roer er de wasabi onder. Voeg de rijstazijn en sesamolie toe roer nogmaals goed en zet even apart.
4
Snijd het konijn in hapklare stukken van maximaal 1 5 tot 2 centimeter dik. Let erop dat alle stukjes konijn ongeveer even groot zijn zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
5
Meng de bloem konijnkruiden en maiszetmeel in een ruime mengschaal.
6
Voeg de ijsblokjes toe en schenk er het (koud) water bij. Meng alles met de garde tot een lopend en helderwit beslag. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.
7
Breng het tempurabeslag op smaak met een snuif zout en peper van de molen. 
8
Leg de stukken konijn in het tempurabeslag en roer tot ze volledig omhuld zijn met een laagje beslag.
9
Verhit de friteuse tot 180°C.
10
Schep de plakjes rammenas radijs en lente-ui uit het ijskoude water en laat uitlekken.
11
Lepel de stukjes konijn één voor één in het hete frietvet krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.
12
Laat de stukken gebakken konijn even uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Serveer de tempura van konijn met de frisse groentjes en geef er de dressing apart bij.
1
Spoel het de rammenas snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater zo worden ze lekker krokant.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tempura van konijn (thumbnail)Tempura van konijn
4 personen
40m
Ingrediënten
Radijs
1 bosje
Lente-ui
1 bosje
Ijsblokjes
400 g
Rammenas
1
Gember
30 g
Sojasaus
6 el
Wasabi
Rijstazijn
2 el
Sesamolie
Konijnfilets
4
Bloem
250 g
Maïzena
1 el
Konijnkruiden
1 el
Water
250 ml
Peper
Zout

Tempura van konijn

Het tempurabeslag zorgt ervoor dat de stukjes konijn extra krokant uit de friteuse komen. Heerlijk in combinatie met de frisse groentjes en de pikante dressing.
Instructies
1
Spoel het de rammenas snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater zo worden ze lekker krokant.
3
Schil je de gember en rasp hem fijn. Giet er de sojasaus bij en roer er de wasabi onder. Voeg de rijstazijn en sesamolie toe roer nogmaals goed en zet even apart.
4
Snijd het konijn in hapklare stukken van maximaal 1 5 tot 2 centimeter dik. Let erop dat alle stukjes konijn ongeveer even groot zijn zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
5
Meng de bloem konijnkruiden en maiszetmeel in een ruime mengschaal.
6
Voeg de ijsblokjes toe en schenk er het (koud) water bij. Meng alles met de garde tot een lopend en helderwit beslag. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.
7
Breng het tempurabeslag op smaak met een snuif zout en peper van de molen. 
8
Leg de stukken konijn in het tempurabeslag en roer tot ze volledig omhuld zijn met een laagje beslag.
9
Verhit de friteuse tot 180°C.
10
Schep de plakjes rammenas radijs en lente-ui uit het ijskoude water en laat uitlekken.
11
Lepel de stukjes konijn één voor één in het hete frietvet krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.
12
Laat de stukken gebakken konijn even uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Serveer de tempura van konijn met de frisse groentjes en geef er de dressing apart bij.