Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Tartiflette met krokante kalfsreepjes

45m
21
-
1K
Recepten

Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Romige aardappelschotel met gesmolten kaas, spekjes én gebakken kalfsreepjes voor extra crunch. Serveer er een frisse gemengde spinazie salade bij met een pittige dressing. Comfortfood op z'n best, maar nét wat fijner.
Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Tartiflette met krokante kalfsreepjes

45m
21
-
1K
Recepten

Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Romige aardappelschotel met gesmolten kaas, spekjes én gebakken kalfsreepjes voor extra crunch. Serveer er een frisse gemengde spinazie salade bij met een pittige dressing. Comfortfood op z'n best, maar nét wat fijner.
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
100 g
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Bakboter
Uien
2
Look
2 teentjes
Vastkokende aardappelen
1 kg
Peper
Zout
Rozemarijn
1 takje
Kaas(Pavé de Soignies)
400 g
Witte wijn
75 ml
Room
200 ml
Kalfsvlees
600 g
Eieren
2
Paneermeel
100 g
Citroen(zeste)
1
Spinazie
200 g
Gemengde sla
200 g
Rode ui
1
Mosterd
1 el
Olijfolie
3 el
Azijn
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding Tartiflette

2 uien, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
1.000 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
bakboter, 75 ml witte wijn, peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Stoof de ui en look in een grote kookpot met een klontje boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en een takje rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen, tot de wijn is ingekookt. Verwarm de oven voor op 190°C.
400 g kaas ((Pavé de Soignies))
4
Snijd de kaas in plakjes.
200 ml Room
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Kalfsreepjes

600 g kalfsvlees, 100 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, 1 citroen ((zeste))
6
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
3 el olijfolie, peper, zout
7
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Maak de salade

200 g spinazie, 200 g gemengde sla, 1 rode ui
8
Was de sla en de spinazie. Zwier ze droog. Pel de rode ui en snijd hem in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
1 el mosterd, olijfolie, peper, zout, 2 el azijn
9
Klop de mosterd samen met de azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng deze dressing voorzichtig onder de sla.

Serveren

10
Serveer de tartiflette met de krokante kalfsreepjes en geef er de salade bij.
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Bereiding Tartiflette

2 uien, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
1.000 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
bakboter, 75 ml witte wijn, peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Stoof de ui en look in een grote kookpot met een klontje boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en een takje rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen, tot de wijn is ingekookt. Verwarm de oven voor op 190°C.
400 g kaas ((Pavé de Soignies))
4
Snijd de kaas in plakjes.
200 ml Room
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Kalfsreepjes

600 g kalfsvlees, 100 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, 1 citroen ((zeste))
6
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
3 el olijfolie, peper, zout
7
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Maak de salade

200 g spinazie, 200 g gemengde sla, 1 rode ui
8
Was de sla en de spinazie. Zwier ze droog. Pel de rode ui en snijd hem in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
1 el mosterd, olijfolie, peper, zout, 2 el azijn
9
Klop de mosterd samen met de azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng deze dressing voorzichtig onder de sla.

Serveren

10
Serveer de tartiflette met de krokante kalfsreepjes en geef er de salade bij.
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden