Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Romige aardappelschotel met gesmolten kaas, spekjes én gebakken kalfsreepjes voor extra crunch. Serveer er een frisse gemengde spinazie salade bij met een pittige dressing. Comfortfood op z'n best, maar nét wat fijner.
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Romige aardappelschotel met gesmolten kaas, spekjes én gebakken kalfsreepjes voor extra crunch. Serveer er een frisse gemengde spinazie salade bij met een pittige dressing. Comfortfood op z'n best, maar nét wat fijner.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
100 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Bakboter
Uien
2
Look
2 teentjes
Vastkokende aardappelen
1 kg
Peper
Zout
Rozemarijn
1 takje
Kaas(Pavé de Soignies)
400 g
Witte wijn
75 ml
Room
200 ml
Kalfsvlees
600 g
Eieren
2
Paneermeel
100 g
Citroen(zeste)
1
Spinazie
200 g
Gemengde sla
200 g
Rode ui
1
Mosterd
1 el
Olijfolie
3 el
Azijn
2 el
Bereiding Tartiflette
2 uien, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
1.000 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
bakboter, 75 ml witte wijn, peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Stoof de ui en look in een grote kookpot met een klontje boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en een takje rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen, tot de wijn is ingekookt. Verwarm de oven voor op 190°C.
400 g kaas ((Pavé de Soignies))
4
Snijd de kaas in plakjes.
200 ml Room
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kalfsreepjes
600 g kalfsvlees, 100 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, 1 citroen ((zeste))
6
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
3 el olijfolie, peper, zout
7
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade
200 g spinazie, 200 g gemengde sla, 1 rode ui
8
Was de sla en de spinazie. Zwier ze droog. Pel de rode ui en snijd hem in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
1 el mosterd, olijfolie, peper, zout, 2 el azijn
9
Klop de mosterd samen met de azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng deze dressing voorzichtig onder de sla.
Serveren
10
Serveer de tartiflette met de krokante kalfsreepjes en geef er de salade bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding Tartiflette
2 uien, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de look fijn.
1.000 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
bakboter, 75 ml witte wijn, peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Stoof de ui en look in een grote kookpot met een klontje boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en een takje rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen, tot de wijn is ingekookt. Verwarm de oven voor op 190°C.
400 g kaas ((Pavé de Soignies))
4
Snijd de kaas in plakjes.
200 ml Room
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kalfsreepjes
600 g kalfsvlees, 100 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, 1 citroen ((zeste))
6
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
3 el olijfolie, peper, zout
7
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade
200 g spinazie, 200 g gemengde sla, 1 rode ui
8
Was de sla en de spinazie. Zwier ze droog. Pel de rode ui en snijd hem in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
1 el mosterd, olijfolie, peper, zout, 2 el azijn
9
Klop de mosterd samen met de azijn en olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng deze dressing voorzichtig onder de sla.
Serveren
10
Serveer de tartiflette met de krokante kalfsreepjes en geef er de salade bij.