Schnitzel met wortelpuree, schorseneren en mosterdsaus
Schnitzel met wortelpuree, schorseneren en mosterdsaus
Een zelfgemaakte Schnitzel met een klassieker van wortelpuree smaakt altijd. Samen met schorseneren van bij ons en de romige en pittige mosterdsaus. Een oase van smaken.
Schnitzel met wortelpuree, schorseneren en mosterdsaus
Schnitzel met wortelpuree, schorseneren en mosterdsaus
Een zelfgemaakte Schnitzel met een klassieker van wortelpuree smaakt altijd. Samen met schorseneren van bij ons en de romige en pittige mosterdsaus. Een oase van smaken.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
50 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Melk
25 ml
Aardappelen
500 g
Wortelen
500 g
Schorseneren
500 g
Sjalotten
1
Boter
Citroen(sap)
1
Tijm in pot
1 takje
Laurier
1 blaadje
Ricotta
200 g
Eieren
2
Panko
50 g
Kalfslapjes
4
Bakboter
Boter
25 g
Graanmosterd
2 el
Bieslook(fijngehakt)
1 el
Peper
Zout
Maak de puree
500 g aardappelen, 500 g wortelen, 500 g Schorseneren, zout
1
Schil de aardappelen en zet ze op in gezouten water. Maak de wortelen en schorseneren schoon en snijd ze in plakjes.
0,5 citroenen ((sap))
2
Leg de schorseneren meteen in water met de helft van het citroensap om verkleuring te voorkomen. Blancheer ze 3 minuten.
1 Sjalotten, boter, 1 takje Tijm in pot, 1 laurier
3
Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in een klontje boter. Voeg de wortelplakjes, schorseneren, laurier en tijm toe. Stoof op een zacht vuur, onder deksel, tot de groenten gaar zijn. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
Maak het vlees
2 eieren, 25 g bloem, 50 g panko
4
Klop de eieren los in een diep bord. Zet een tweede bord klaar met bloem en een derde met panko.
4 kalfslapjes, peper, zout
5
Klop de kalfslapjes iets platter met een vleeshamer. Kruid ze met peper en zout. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
bakboter
6
Bak de schnitzels goudbruin en krokant in een pan met een flinke klont bakboter.
Maak de mosterdsaus
25 g boter, 25 g bloem, 25 ml melk, 2 el graanmosterd, 1 el Bieslook ((fijngehakt)), 0,5 citroenen ((sap)), peper, zout
7
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat 2 minuten garen. Giet er de melk bij en laat op een zacht vuur indikken. Roer er vervolgens de mosterd en bieslook door en breng op smaak met het resterende citroensap, peper en zout.
En verder
peper, zout, 200 g ricotta
8
Giet de aardappelen af en pureer ze. Kruid de puree met peper en zout. Haal het takje tijm en de laurier uit de gestoofde groenten en meng ze met de ricotta door de puree. Schep goed om.
9
Serveer de smeuïge stoemp met de krokante schnitzels en de pittige mosterdsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Maak de puree
500 g aardappelen, 500 g wortelen, 500 g Schorseneren, zout
1
Schil de aardappelen en zet ze op in gezouten water. Maak de wortelen en schorseneren schoon en snijd ze in plakjes.
0,5 citroenen ((sap))
2
Leg de schorseneren meteen in water met de helft van het citroensap om verkleuring te voorkomen. Blancheer ze 3 minuten.
1 Sjalotten, boter, 1 takje Tijm in pot, 1 laurier
3
Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in een klontje boter. Voeg de wortelplakjes, schorseneren, laurier en tijm toe. Stoof op een zacht vuur, onder deksel, tot de groenten gaar zijn. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
Maak het vlees
2 eieren, 25 g bloem, 50 g panko
4
Klop de eieren los in een diep bord. Zet een tweede bord klaar met bloem en een derde met panko.
4 kalfslapjes, peper, zout
5
Klop de kalfslapjes iets platter met een vleeshamer. Kruid ze met peper en zout. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
bakboter
6
Bak de schnitzels goudbruin en krokant in een pan met een flinke klont bakboter.
Maak de mosterdsaus
25 g boter, 25 g bloem, 25 ml melk, 2 el graanmosterd, 1 el Bieslook ((fijngehakt)), 0,5 citroenen ((sap)), peper, zout
7
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat 2 minuten garen. Giet er de melk bij en laat op een zacht vuur indikken. Roer er vervolgens de mosterd en bieslook door en breng op smaak met het resterende citroensap, peper en zout.
En verder
peper, zout, 200 g ricotta
8
Giet de aardappelen af en pureer ze. Kruid de puree met peper en zout. Haal het takje tijm en de laurier uit de gestoofde groenten en meng ze met de ricotta door de puree. Schep goed om.
9
Serveer de smeuïge stoemp met de krokante schnitzels en de pittige mosterdsaus.