dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek (thumbnail)Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

2u 30m
0
-
814
Recepten

Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

Vol-au-vent 2.0, breng deze klassieker naar een ander niveau met konijn, oesterzwammen en spek. Een combinatie die je zal doen jubelen van vreugde.
Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek (thumbnail)Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

2u 30m
0
-
814
Recepten

Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

Vol-au-vent 2.0, breng deze klassieker naar een ander niveau met konijn, oesterzwammen en spek. Een combinatie die je zal doen jubelen van vreugde.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u 30m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes814

Ingrediënten

4 personen
Bloem
2 el
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Konijnfilets
500 g
Oesterzwammen
200 g
Gerookte spekblokjes
100 g
Ajuin
1
Knoflookpasta
2 teentjes
Kippenbouillon
400 ml
Room
200 ml
Platte peterselie (vers)
2 el
Boter
2 el
Peper
Zout
Bladerdeegkoekjes
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

1
Snijd het vlees in hapklare stukken.Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
3
Voeg het spek de ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot het spek knapperig is en de ui zacht en lichtbruin is.Voeg daarna de oesterzwammen toe en bak ze tot ze zacht zijn.
4
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed om het mengsel te binden.Giet geleidelijk de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren om klontertjes te voorkomen. Breng het geheel aan de kook.
5
Voeg het gebakken vlees toe aan de pan. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen of tot het vlees gaar en mals is.
6
Voeg de room toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen zodat de saus iets dikker wordt.
7
Breng de vol-au-vent op smaak met zout en peper. Roer de verse peterselie erdoor.Verwarm de pasteigebakjes volgens de instructies op de verpakking.Schep de vol-au-vent in de opgewarmde pasteibakjes. En serveer met aardappelpuree.
1
Snijd het vlees in hapklare stukken.Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

1
Snijd het vlees in hapklare stukken.Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
3
Voeg het spek de ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot het spek knapperig is en de ui zacht en lichtbruin is.Voeg daarna de oesterzwammen toe en bak ze tot ze zacht zijn.
4
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed om het mengsel te binden.Giet geleidelijk de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren om klontertjes te voorkomen. Breng het geheel aan de kook.
5
Voeg het gebakken vlees toe aan de pan. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen of tot het vlees gaar en mals is.
6
Voeg de room toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen zodat de saus iets dikker wordt.
7
Breng de vol-au-vent op smaak met zout en peper. Roer de verse peterselie erdoor.Verwarm de pasteigebakjes volgens de instructies op de verpakking.Schep de vol-au-vent in de opgewarmde pasteibakjes. En serveer met aardappelpuree.
1
Snijd het vlees in hapklare stukken.Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek (thumbnail)Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Konijnfilets
500 g
Oesterzwammen
200 g
Gerookte spekblokjes
100 g
Ajuin
1
Knoflookpasta
2 teentjes
Bloem
2 el
Kippenbouillon
400 ml
Room
200 ml
Platte peterselie (vers)
2 el
Boter
2 el
Peper
Zout
Bladerdeegkoekjes
4

Vol-au-vent van konijn, oesterzwammen en spek

Vol-au-vent 2.0, breng deze klassieker naar een ander niveau met konijn, oesterzwammen en spek. Een combinatie die je zal doen jubelen van vreugde.
Instructies
1
Snijd het vlees in hapklare stukken.Scheur de oesterzwammen in repen. Snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
3
Voeg het spek de ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot het spek knapperig is en de ui zacht en lichtbruin is.Voeg daarna de oesterzwammen toe en bak ze tot ze zacht zijn.
4
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed om het mengsel te binden.Giet geleidelijk de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren om klontertjes te voorkomen. Breng het geheel aan de kook.
5
Voeg het gebakken vlees toe aan de pan. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen of tot het vlees gaar en mals is.
6
Voeg de room toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen zodat de saus iets dikker wordt.
7
Breng de vol-au-vent op smaak met zout en peper. Roer de verse peterselie erdoor.Verwarm de pasteigebakjes volgens de instructies op de verpakking.Schep de vol-au-vent in de opgewarmde pasteibakjes. En serveer met aardappelpuree.