Gevuld kalfsgebraad met courgette en kaas
Gevuld kalfsgebraad met courgette en kaas
Wil je graag eens een gebraad op tafel zetten, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Volg ons recept en bekijk zeker onze video voor de stap-voor-stap uitleg.
Gevuld kalfsgebraad met courgette en kaas
Gevuld kalfsgebraad met courgette en kaas
Wil je graag eens een gebraad op tafel zetten, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Volg ons recept en bekijk zeker onze video voor de stap-voor-stap uitleg.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kalfsgebraad
700 g
Courgette
1
Rucola
Tijm
2 el
Munt
1 bosje
Basilicum
8
Geraspte kaas(Oud Brugge)
60 g
Hazelnoten
40 g
Olijfolie
Peper
Zout
Rode wijn
250 ml
Boter
Hoofdgerecht
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
700 g kalfsgebraad
2
Snijd het gebraad in tot een zo groot mogelijke lap. Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en rol er stevig over met een deegrol. Zet apart.
3
Snijd de courgette in dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Snipper de verse munt en basilicum fijn.
4
Hak de hazelnoten grof.
60 g geraspte kaas ((Oud Brugge)), 1 bosje Munt, 2 el tijm, 8 basilicum, 40 g hazelnoten, olijfolie, peper, zout
5
Meng in een kom de geraspte kaas met de munt, tijm, basilicum en hazelnoten. Voeg er een scheut olijfolie aan toe en kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
1 courgette, Rucola, peper, zout
6
Verdeel dit mengsel over het midden van het vlees. Leg er de plakjes courgette op, verdeel er de rucola over en rol het vlees opnieuw op. Bind vast met keukentouw en kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Bak het vlees rondom goudbruin in een bakpan met een scheut olijfolie. Leg het kalfsgebraad daarna in een ovenschaal en schuif het 30 minuten in de oven.
8
Laat het vlees na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
9
Snijd vervolgens in mooie plakken met een groot scherp mes.
10
Serveer het gebraad met gebakken patatjes, groene sla en de rode wijnsaus.
11
Serveer het gebraad met gebakken patatjes, groene sla en de rode wijnsaus.
Rodewijnsaus
250 ml rode wijn
12
Giet het braadvocht in een pannetje. Breng aan de kook en giet er vervolgens 250 ml rode wijn bij.
boter, peper, zout
13
Laat de saus rustig inkoken tot de gewenste dikte.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Hoofdgerecht
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
700 g kalfsgebraad
2
Snijd het gebraad in tot een zo groot mogelijke lap. Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en rol er stevig over met een deegrol. Zet apart.
3
Snijd de courgette in dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Snipper de verse munt en basilicum fijn.
4
Hak de hazelnoten grof.
60 g geraspte kaas ((Oud Brugge)), 1 bosje Munt, 2 el tijm, 8 basilicum, 40 g hazelnoten, olijfolie, peper, zout
5
Meng in een kom de geraspte kaas met de munt, tijm, basilicum en hazelnoten. Voeg er een scheut olijfolie aan toe en kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
1 courgette, Rucola, peper, zout
6
Verdeel dit mengsel over het midden van het vlees. Leg er de plakjes courgette op, verdeel er de rucola over en rol het vlees opnieuw op. Bind vast met keukentouw en kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Bak het vlees rondom goudbruin in een bakpan met een scheut olijfolie. Leg het kalfsgebraad daarna in een ovenschaal en schuif het 30 minuten in de oven.
8
Laat het vlees na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
9
Snijd vervolgens in mooie plakken met een groot scherp mes.
10
Serveer het gebraad met gebakken patatjes, groene sla en de rode wijnsaus.
11
Serveer het gebraad met gebakken patatjes, groene sla en de rode wijnsaus.
Rodewijnsaus
250 ml rode wijn
12
Giet het braadvocht in een pannetje. Breng aan de kook en giet er vervolgens 250 ml rode wijn bij.
boter, peper, zout
13
Laat de saus rustig inkoken tot de gewenste dikte.