Gebakken springrolls met buikspek

Gebakken springrolls met buikspek

50m
14
-
422
Recepten

Gebakken springrolls met buikspek

Waan je even in Vietnam met deze heerlijke springrolls. Een heerlijke combinatie van de knapperige groentjes en sappige gemarineerde buikspek in een krokant jasje. Snel en gemakkelijk uit de airfyer, smakelijk!
Gebakken springrolls met buikspek

Gebakken springrolls met buikspek

50m
14
-
422
Recepten

Gebakken springrolls met buikspek

Waan je even in Vietnam met deze heerlijke springrolls. Een heerlijke combinatie van de knapperige groentjes en sappige gemarineerde buikspek in een krokant jasje. Snel en gemakkelijk uit de airfyer, smakelijk!
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes422

Ingrediënten

4 personen
Buikspekin snedes van 1 cm
160 g
Wortel
0,8
Prei
0,8
Sojascheuten
40 g
Sluimererwten
48 g
Munt
2,4 takjes
Rijstpapier
8
Zwart sesamzaad
0,8 el
Olijfolie
Zoete chilisaus
Olijfolie
1,6 el
Hoisinsaus
1,6 el
Sojasaus
0,8 el
Sesamolie
0,8 el
Sriracha
0,8 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,8 Wortel, 0,8 prei, 48 g sluimererwten, 2,4 takjes Munt
1
Schil de wortel. Spoel de prei. Snijd de prei sluimererwten en wortel in julienne. Pluk de blaadjes munt.
160 g buikspek (in snedes van 1 cm), 1,6 el hoisinsaus, 0,8 el sojasaus, 0,8 el sesamolie, 0,8 tl sriracha, olijfolie
2
Verwijder het zwoerd van het spek en bak het spek krokant in olie. Haal het vlees uit de pan en snijd in kleine reepjes. Doe het vlees in een mengkom en giet er de ingrediënten voor de marinade over (de hoisinsaus sojasaus sesamolie en de pikante saus).Meng goed onder elkaar en laat minstens 20 marineren.
8 rijstpapier
3
Zet een kom met lauw water klaar en een vochtige handdoek op je werkvlak om de springrolls te maken.Week een rijstvel ongeveer 10 seconden in het lauw water tot dat het soepel begint te worden en leg het op de vochtige handdoek.
0,8 el Zwart sesamzaad, 0,8 prei, 48 g sluimererwten, 0,8 Wortel, 40 g Sojascheuten
4
Leg 2 blaadjes munt in het midden van het vel en strooi er wat zwarte sesamzaadjes over. Leg enkele reepjes prei wortel en sluimererwten op. Wat sojascheuten en het vlees en rol de springrol dicht.
5
Maak een strak rolletje stop halverwege het rijstpapier om de zijkanten naar binnen te vouwen en rol verder tot een springroll.Herhaal dit voor de rest van de vellen rijstpapier.
olijfolie
6
Leg de springrolls op een stukje bakpapier in een mandje van de airfryer en spray er olijfolie over.Bak de springrolls 7 minuten op stand maxi crisp op 240 °C.Geen airfryer? Geen probleem. Bak de springrolls langs beide zijden in een pannetje met wat olijfolie in 5 minuten.
zoete chilisaus
7
Serveer de springrolls met zoete chilisaus.
1
Schil de wortel. Spoel de prei. Snijd de prei sluimererwten en wortel in julienne. Pluk de blaadjes munt.
2
Verwijder het zwoerd van het spek en bak het spek krokant in olie. Haal het vlees uit de pan en snijd in kleine reepjes. Doe het vlees in een mengkom en giet er de ingrediënten voor de marinade over (de hoisinsaus sojasaus sesamolie en de pikante saus).Meng goed onder elkaar en laat minstens 20 marineren.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

0,8 Wortel, 0,8 prei, 48 g sluimererwten, 2,4 takjes Munt
1
Schil de wortel. Spoel de prei. Snijd de prei sluimererwten en wortel in julienne. Pluk de blaadjes munt.
160 g buikspek (in snedes van 1 cm), 1,6 el hoisinsaus, 0,8 el sojasaus, 0,8 el sesamolie, 0,8 tl sriracha, olijfolie
2
Verwijder het zwoerd van het spek en bak het spek krokant in olie. Haal het vlees uit de pan en snijd in kleine reepjes. Doe het vlees in een mengkom en giet er de ingrediënten voor de marinade over (de hoisinsaus sojasaus sesamolie en de pikante saus).Meng goed onder elkaar en laat minstens 20 marineren.
8 rijstpapier
3
Zet een kom met lauw water klaar en een vochtige handdoek op je werkvlak om de springrolls te maken.Week een rijstvel ongeveer 10 seconden in het lauw water tot dat het soepel begint te worden en leg het op de vochtige handdoek.
0,8 el Zwart sesamzaad, 0,8 prei, 48 g sluimererwten, 0,8 Wortel, 40 g Sojascheuten
4
Leg 2 blaadjes munt in het midden van het vel en strooi er wat zwarte sesamzaadjes over. Leg enkele reepjes prei wortel en sluimererwten op. Wat sojascheuten en het vlees en rol de springrol dicht.
5
Maak een strak rolletje stop halverwege het rijstpapier om de zijkanten naar binnen te vouwen en rol verder tot een springroll.Herhaal dit voor de rest van de vellen rijstpapier.
olijfolie
6
Leg de springrolls op een stukje bakpapier in een mandje van de airfryer en spray er olijfolie over.Bak de springrolls 7 minuten op stand maxi crisp op 240 °C.Geen airfryer? Geen probleem. Bak de springrolls langs beide zijden in een pannetje met wat olijfolie in 5 minuten.
zoete chilisaus
7
Serveer de springrolls met zoete chilisaus.
1
Schil de wortel. Spoel de prei. Snijd de prei sluimererwten en wortel in julienne. Pluk de blaadjes munt.
2
Verwijder het zwoerd van het spek en bak het spek krokant in olie. Haal het vlees uit de pan en snijd in kleine reepjes. Doe het vlees in een mengkom en giet er de ingrediënten voor de marinade over (de hoisinsaus sojasaus sesamolie en de pikante saus).Meng goed onder elkaar en laat minstens 20 marineren.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden