Kalfsfricassee met spekblokjes
Kalfsfricassee met spekblokjes
Kalfsfricassee met spekblokjes
Kalfsfricassee met spekblokjes
Ingrediënten
4 personen
Ajuin
1
Olijfolie
1 el
Boter
Gerookte spekblokjes
200 g
Kalfsstoofvlees
600 g
Peper
Zout
Kalfsfond
500 ml
Tijm (vers)
3 takjes
Laurierblaadje
1
Champignons
350 g
Wortelen
350 g
Groene selder
2
Room
150 ml
Citroenvoor het sap
1
Worcestershire saus
1 el
Platte peterselie (vers)
2 el
Maïszetmeel
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
2
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
3
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
4
Snijd intussen de champignons in partjes, de wortelen en selder in stukjes.
5
Doe alles bij de stoofpot en laat nog 15 minuten mee sudderen. Schep er dan de spekjes onder.
6
Giet er de room bij en breng op smaak met het citroensap, worcestersaus en eventueel extra peper en zout.
7
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel, opgelost in wat water.
8
Werk de fricassee af met de gehakte peterselie en serveer meteen.
9
Lekker met aardappelpuree
1
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
2
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
1
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
2
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
3
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
4
Snijd intussen de champignons in partjes, de wortelen en selder in stukjes.
5
Doe alles bij de stoofpot en laat nog 15 minuten mee sudderen. Schep er dan de spekjes onder.
6
Giet er de room bij en breng op smaak met het citroensap, worcestersaus en eventueel extra peper en zout.
7
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel, opgelost in wat water.
8
Werk de fricassee af met de gehakte peterselie en serveer meteen.
9
Lekker met aardappelpuree
1
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
2
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Ajuin
1
Olijfolie
1 el
Boter
Gerookte spekblokjes
200 g
Kalfsstoofvlees
600 g
Peper
Zout
Kalfsfond
500 ml
Tijm (vers)
3 takjes
Laurierblaadje
1
Champignons
350 g
Wortelen
350 g
Groene selder
2
Room
150 ml
Citroenvoor het sap
1
Worcestershire saus
1 el
Platte peterselie (vers)
2 el
Maïszetmeel
1 el
Kalfsfricassee met spekblokjes
Deze kalfsfricassee met spekblokjes is een hartverwarmende klassieker. Een gerecht dat jong en oud zal smaken, combineer met smeuïge aardappelpuree voor een ideaal en gezellige familiemaaltijd!Instructies
1
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
2
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
3
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij. Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
4
Snijd intussen de champignons in partjes, de wortelen en selder in stukjes.
5
Doe alles bij de stoofpot en laat nog 15 minuten mee sudderen. Schep er dan de spekjes onder.
6
Giet er de room bij en breng op smaak met het citroensap, worcestersaus en eventueel extra peper en zout.
7
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel, opgelost in wat water.
8
Werk de fricassee af met de gehakte peterselie en serveer meteen.
9
Lekker met aardappelpuree