Tajine van konijn en tomaat
Tajine van konijn en tomaat
Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef een twist aan deze klassieker door ’m in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten.
Tajine van konijn en tomaat
Tajine van konijn en tomaat
Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef een twist aan deze klassieker door ’m in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten.
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Gembercm
3
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Wortelen
2
Pastinaak
2
Platte peterselie (vers)
2 el
Gedroogde abrikozen
8
Sinaasappel
1
Gevogeltebouillon
500 ml
Gepelde tomaten
400 g
Ras el hanout
1 el
Olijfolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn.
2
Voeg de ui geperste look chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
3
Laat met deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.
4
Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes. Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
5
Werk de tajine af met de peterselie.
1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn.
2
Voeg de ui geperste look chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn.
2
Voeg de ui geperste look chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
3
Laat met deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.
4
Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes. Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
5
Werk de tajine af met de peterselie.
1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn.
2
Voeg de ui geperste look chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Ui
1
Gembercm
3
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Wortelen
2
Pastinaak
2
Platte peterselie (vers)
2 el
Gedroogde abrikozen
8
Sinaasappel
1
Gevogeltebouillon
500 ml
Gepelde tomaten
400 g
Ras el hanout
1 el
Olijfolie
Peper
Zout
Tajine van konijn en tomaat
Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef een twist aan deze klassieker door ’m in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten.Instructies
1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper in fijn.
2
Voeg de ui geperste look chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
3
Laat met deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.
4
Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes. Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
5
Werk de tajine af met de peterselie.