dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Millefeuille met kalfsfricassee (thumbnail)Millefeuille met kalfsfricassee

Millefeuille met kalfsfricassee

1u 44m
0
-
383
Recepten

Millefeuille met kalfsfricassee

Zin in een feestelijke twist op kalfsfricassee? Deze hartige millefeuille met kalfsfricassee is precies wat je zoekt. Knapperig bladerdeeg en romige kalfsragout in laagjes zorgen voor een prachtige bordje op je feesttafel.
Millefeuille met kalfsfricassee (thumbnail)Millefeuille met kalfsfricassee

Millefeuille met kalfsfricassee

1u 44m
0
-
383
Recepten

Millefeuille met kalfsfricassee

Zin in een feestelijke twist op kalfsfricassee? Deze hartige millefeuille met kalfsfricassee is precies wat je zoekt. Knapperig bladerdeeg en romige kalfsragout in laagjes zorgen voor een prachtige bordje op je feesttafel.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 44m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes383

Ingrediënten

4 personen
Boter
Mengeling champignons
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Kalfsstoofvlees
800 g
Bloem
3 el
Kalfsbouillon
800 ml
Witbier
1
Kruidentuiltje
1
Opgelegde zilveruitjes
120 g
Eierenvoor de dooier
2
Room
100 ml
Citroen
1
Peper
Zout
Bladerdeegvellen
2
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
2
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Snijd het bladerdeeg in 8 vierkanten van 8 op 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en plaats een tweede bakplaat op het bovenste bakpapier, zo blijven ze mooi plat na het bakken. Bak ze 10 minuten in de oven.
5
Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met één losgeklopte eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
6
Kluts de andere eidooier onder de room en voeg al roerend toe bij de fricassee. Laat niet meer koken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
7
Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Schep er de kalfsfricassee op en verdeel er wat kervel over. Sluit met een ander plakje bladerdeeg en schep er opnieuw fricassee op. Werk af met kervel en serveer eventueel met een extra partje citroen.
1
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
2
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.

Instructies

1
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
2
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Snijd het bladerdeeg in 8 vierkanten van 8 op 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en plaats een tweede bakplaat op het bovenste bakpapier, zo blijven ze mooi plat na het bakken. Bak ze 10 minuten in de oven.
5
Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met één losgeklopte eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
6
Kluts de andere eidooier onder de room en voeg al roerend toe bij de fricassee. Laat niet meer koken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
7
Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Schep er de kalfsfricassee op en verdeel er wat kervel over. Sluit met een ander plakje bladerdeeg en schep er opnieuw fricassee op. Werk af met kervel en serveer eventueel met een extra partje citroen.
1
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
2
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Millefeuille met kalfsfricassee (thumbnail)Millefeuille met kalfsfricassee
4 personen
1u 44m
Ingrediënten
Boter
Mengeling champignons
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Kalfsstoofvlees
800 g
Bloem
3 el
Kalfsbouillon
800 ml
Witbier
1
Kruidentuiltje
1
Opgelegde zilveruitjes
120 g
Eierenvoor de dooier
2
Room
100 ml
Citroen
1
Peper
Zout
Bladerdeegvellen
2
Kervel

Millefeuille met kalfsfricassee

Zin in een feestelijke twist op kalfsfricassee? Deze hartige millefeuille met kalfsfricassee is precies wat je zoekt. Knapperig bladerdeeg en romige kalfsragout in laagjes zorgen voor een prachtige bordje op je feesttafel.
Instructies
1
Smelt een klont boter in een diepe pan. Snijd de champignons in partjes in bak ze in de boter op hoog vuur goudbruin. Snipper de sjalotten en pers de look en voeg toe. Bak nog 1 minuut verder. Schep alles uit de pan.
2
Doe opnieuw wat boter in de pan en bak er nu het vlees in. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 1 minuut. Blus met de bouillon en het bier (het vlees moet zeker onder staan) en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje bij, zet het deksel half op de pan en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de champignons en de zilveruitjes halverwege de kooktijd bij.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Snijd het bladerdeeg in 8 vierkanten van 8 op 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en plaats een tweede bakplaat op het bovenste bakpapier, zo blijven ze mooi plat na het bakken. Bak ze 10 minuten in de oven.
5
Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met één losgeklopte eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
6
Kluts de andere eidooier onder de room en voeg al roerend toe bij de fricassee. Laat niet meer koken. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
7
Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Schep er de kalfsfricassee op en verdeel er wat kervel over. Sluit met een ander plakje bladerdeeg en schep er opnieuw fricassee op. Werk af met kervel en serveer eventueel met een extra partje citroen.