Steamed buns met pulled pork
Steamed buns met pulled pork
Maak van deze steamed buns echte smaakbommetjes door je vlees een nachtje te marineren in een heerlijk sausje. Succes verzekerd!
Steamed buns met pulled pork
Steamed buns met pulled pork
Maak van deze steamed buns echte smaakbommetjes door je vlees een nachtje te marineren in een heerlijk sausje. Succes verzekerd!
Ingrediënten
4 personen
Buikspek
700 g
Bao-broodjes
8
Look
4 teentjes
Gember
2
Tomatenketchup
8 el
Hoisinsaus
8 el
Bruine suiker
8 el
Sojasaus
4 el
Rijstazijn
4 el
Olijfolie
4 el
Wortelen
2
Lente-uien
4
Limoenen
2
Koriander
10 g
Sesamzaadjes
1 el
Cashewnoten
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 gember, 4 teentjes Look, 8 el tomatenketchup, 8 el hoisinsaus, 4 el sojasaus, 4 el rijstazijn, 4 el olijfolie, 700 g buikspek, 8 el bruine suiker
1
Doe het vlees in een gietijzeren stoofpot.Pers de knoflook fijn schil en rasp de gember fijn. Meng dit samen met de ketchup hoisin sauce suiker sojasaus rijstazijn en olijfolie tot een marinade.Masseer deze in het vlees met je vingers. Dek af en laat een nachtje rusten en marineren.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Dek de schaal af en gaar het varkensvlees in de warme oven gedurende 3 5u of 210 minuten.
3
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C haal het deksel eraf en bak nog zo’n 20 à 30 minuten tot het begint te karamelliseren maar pas op dat de marinade niet aanbrandt.
4
Neem het vlees uit de pot en laat 20 minuten rusten.
5
Neem ondertussen het overtollige vet uit de pan en doe de saus in een klein pannetje met een extra scheutje water en warm kort op.
6
Trek het vlees uit mekaar met 2 vorken en doe het dan opnieuw in de pot samen met de saus. Meng goed en warm nog even op.
2 limoenen, 2 wortelen, 4 lente-uien
7
Maak de groenten schoon en snijd fijn of in flinterdunne plakjes met de mandoline.Snijd de limoen in partjes.
1 el sesamzaadjes, 10 g koriander, 8 Bao-broodjes
8
Vul de broodjes met het varkensvlees en top met de groentjes sesamzaadjes en enkele plukjes koriander.
2 el cashewnoten
9
Geef er enkele partjes limoen bij en werk verder af met de geroosterde cashewnoten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 gember, 4 teentjes Look, 8 el tomatenketchup, 8 el hoisinsaus, 4 el sojasaus, 4 el rijstazijn, 4 el olijfolie, 700 g buikspek, 8 el bruine suiker
1
Doe het vlees in een gietijzeren stoofpot.Pers de knoflook fijn schil en rasp de gember fijn. Meng dit samen met de ketchup hoisin sauce suiker sojasaus rijstazijn en olijfolie tot een marinade.Masseer deze in het vlees met je vingers. Dek af en laat een nachtje rusten en marineren.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Dek de schaal af en gaar het varkensvlees in de warme oven gedurende 3 5u of 210 minuten.
3
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C haal het deksel eraf en bak nog zo’n 20 à 30 minuten tot het begint te karamelliseren maar pas op dat de marinade niet aanbrandt.
4
Neem het vlees uit de pot en laat 20 minuten rusten.
5
Neem ondertussen het overtollige vet uit de pan en doe de saus in een klein pannetje met een extra scheutje water en warm kort op.
6
Trek het vlees uit mekaar met 2 vorken en doe het dan opnieuw in de pot samen met de saus. Meng goed en warm nog even op.
2 limoenen, 2 wortelen, 4 lente-uien
7
Maak de groenten schoon en snijd fijn of in flinterdunne plakjes met de mandoline.Snijd de limoen in partjes.
1 el sesamzaadjes, 10 g koriander, 8 Bao-broodjes
8
Vul de broodjes met het varkensvlees en top met de groentjes sesamzaadjes en enkele plukjes koriander.
2 el cashewnoten
9
Geef er enkele partjes limoen bij en werk verder af met de geroosterde cashewnoten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden