Konijn op zijn marokkaans met spinazie en kikkererwten
Konijn op zijn marokkaans met spinazie en kikkererwten
Geef konijn een Marokkaanse touch met dit kruidige stoofpotje. Ideaal voor wie houdt van een wereldse culinaire ervaring.
Konijn op zijn marokkaans met spinazie en kikkererwten
Konijn op zijn marokkaans met spinazie en kikkererwten
Geef konijn een Marokkaanse touch met dit kruidige stoofpotje. Ideaal voor wie houdt van een wereldse culinaire ervaring.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Gevogeltebouillon
200 ml
Kikkererwten
200 g
Spinazie
200 g
Citroensap
2 el
Rozijnen
50 g
Honing
1 el
Komijnpoeder
1 tl
Kaneelpoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Saffraan
1 snuifje
Aardappelen
80 g
Boter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in reepjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken konijn kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een klontje boter toe en stoof de uien knoflook komijn kaneel paprikapoeder en saffraan. Laat op een zacht vuur 2 minuten bakken.
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe samen met de kippenbouillon citroensap rozijnen en honing. Dek af en laat 45-55 minuten zacht verder stoven. Tot het vlees mooi zacht is.
4
Voeg de uitgelekte kikkererwten en spinazie toe en laat mee opwarmen. Serveer de stoofpot met wat zure room en brood (naanbrood of Turks brood) rijst couscous of gekookte aardappelen naar keuze.
1
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in reepjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken konijn kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een klontje boter toe en stoof de uien knoflook komijn kaneel paprikapoeder en saffraan. Laat op een zacht vuur 2 minuten bakken.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in reepjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken konijn kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een klontje boter toe en stoof de uien knoflook komijn kaneel paprikapoeder en saffraan. Laat op een zacht vuur 2 minuten bakken.
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe samen met de kippenbouillon citroensap rozijnen en honing. Dek af en laat 45-55 minuten zacht verder stoven. Tot het vlees mooi zacht is.
4
Voeg de uitgelekte kikkererwten en spinazie toe en laat mee opwarmen. Serveer de stoofpot met wat zure room en brood (naanbrood of Turks brood) rijst couscous of gekookte aardappelen naar keuze.
1
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in reepjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken konijn kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een klontje boter toe en stoof de uien knoflook komijn kaneel paprikapoeder en saffraan. Laat op een zacht vuur 2 minuten bakken.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Gevogeltebouillon
200 ml
Kikkererwten
200 g
Spinazie
200 g
Citroensap
2 el
Rozijnen
50 g
Honing
1 el
Komijnpoeder
1 tl
Kaneelpoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Saffraan
1 snuifje
Aardappelen
80 g
Boter
Konijn op zijn marokkaans met spinazie en kikkererwten
Geef konijn een Marokkaanse touch met dit kruidige stoofpotje. Ideaal voor wie houdt van een wereldse culinaire ervaring.Instructies
1
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in reepjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken konijn kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een klontje boter toe en stoof de uien knoflook komijn kaneel paprikapoeder en saffraan. Laat op een zacht vuur 2 minuten bakken.
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe samen met de kippenbouillon citroensap rozijnen en honing. Dek af en laat 45-55 minuten zacht verder stoven. Tot het vlees mooi zacht is.
4
Voeg de uitgelekte kikkererwten en spinazie toe en laat mee opwarmen. Serveer de stoofpot met wat zure room en brood (naanbrood of Turks brood) rijst couscous of gekookte aardappelen naar keuze.