Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

1u 20m
0
-
3.3K
Recepten

Gevulde tomaten met gehakt

Een tomaat leent zich perfect tot het opvullen met lekkere ingrediënten. Gevulde tomaat met gehakt en daarbij een slaatje is perfect als hoofdgerecht maar je kan het ook serveren als voorgerecht op je feestmenu.
Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

1u 20m
0
-
3.3K
Recepten

Gevulde tomaten met gehakt

Een tomaat leent zich perfect tot het opvullen met lekkere ingrediënten. Gevulde tomaat met gehakt en daarbij een slaatje is perfect als hoofdgerecht maar je kan het ook serveren als voorgerecht op je feestmenu.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Tomaten
4
Ui
1
Look
1 teentje
Spinazie
Kaasblokjes
80 g
Champignons
8
Paneermeel
2 el
Worcestershire saus
0,5 el
Ei
1
Peterselie
3 el
Boter
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
2
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui, look en champignons vervolgens bij het gehakt.
3
Doe er ook het broodkruim, Engelse saus, ei en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Meng tenslotte de blokjes kaas onder het gehaktmengsel.
5
Leg enkele blaadjes spinazie in de tomaten en vul verder op met het gehaktmengsel. Schik de tomaten in een ovenschaal. Giet er wat gesmolten boter over en strooi er nog wat broodkruim op.
6
Bak de tomaten een kleine 30 minuten in een matig warme oven op 160°C.
7
Serveer met een pittige salade.
1
Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
2
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui, look en champignons vervolgens bij het gehakt.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
2
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui, look en champignons vervolgens bij het gehakt.
3
Doe er ook het broodkruim, Engelse saus, ei en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Meng tenslotte de blokjes kaas onder het gehaktmengsel.
5
Leg enkele blaadjes spinazie in de tomaten en vul verder op met het gehaktmengsel. Schik de tomaten in een ovenschaal. Giet er wat gesmolten boter over en strooi er nog wat broodkruim op.
6
Bak de tomaten een kleine 30 minuten in een matig warme oven op 160°C.
7
Serveer met een pittige salade.
1
Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
2
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Voeg de champigons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui, look en champignons vervolgens bij het gehakt.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden