Gevulde cannelloni van spinazie, champignons en kaas in een kruidensausje met kalfsvlees
Gevulde cannelloni van spinazie, champignons en kaas in een kruidensausje met kalfsvlees
Laat je hart verwarmen tijdens de feestdagen met dit recept. Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en kaas. Laat het stukje kalfsvlees met kruidensausje smelten op je tong. Geniet van deze romige en warme smaken tijdens de koudere periode van het jaar.
Gevulde cannelloni van spinazie, champignons en kaas in een kruidensausje met kalfsvlees
Gevulde cannelloni van spinazie, champignons en kaas in een kruidensausje met kalfsvlees
Laat je hart verwarmen tijdens de feestdagen met dit recept. Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en kaas. Laat het stukje kalfsvlees met kruidensausje smelten op je tong. Geniet van deze romige en warme smaken tijdens de koudere periode van het jaar.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
30 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Spinazie
300 g
Champignons
250 g
Harde kaasPostelkaas
100 g
Olijfolie
Canneloni
8
Boter
30 g
Kalfsbouillon
400 ml
Room
200 ml
Tuinkruiden(peterselie, kervel, salie...)
50 g
Oregano
1 el
Erwten
200 g
Lente-uien
2
Kalfsoesters
600 g
Peper
Zout
Tuinkruiden(voor de afwerking)
Maak de cannelloni
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
300 g spinazie, 250 g champignons, 100 g harde kaas (Postelkaas)
2
Hak de spinazie en champignons fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes.
olijfolie, spinazie
3
Verhit een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.
champignons, olijfolie, 100 g harde kaas (Postelkaas), spinazie, peper, zout
4
Bak de champignons in olijfolie goudbruin tot al het vocht verdampt is. Meng ze, samen met de kaasblokjes, onder de spinazie en kruid met peper en zout.
8 canneloni, zout
5
Kook de pastabuisjes 3 minuten in licht gezouten water. Vul ze met het groente-kaasmengsel en schik in een vuurvaste schotel.
Maak het kruidensausje
30 g boter, 30 g bloem, 400 ml kalfsbouillon
6
Smelt een klont boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even doorwarmen om de bloemsmaak te elimineren. Giet er langzaam en al roerend de kalfsbouillon bij en klop goed door om klonters te vermijden.
200 ml Room
7
Werk de véloutésaus af met een scheutje room.
50 g tuinkruiden ((peterselie, kervel, salie...))
8
Hak de tuinkruiden fijn en doe ze in de blender. Giet er de vélouté bovenop en mix tot een gladde saus.
8 canneloni
9
Giet deze saus over de cannelloni en plaats 15 minuten in de oven.
En verder
200 g erwten, zout
10
Blancheer ondertussen de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water.
2 lente-uien, 600 g kalfsoesters, peper, zout, boter
11
Snijd de lente-uitjes in ringen. Kruid de kalfsoesters met peper en zout en bak ze in een klont boter 3 minuten per kant. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
kalfsoesters, 8 canneloni
12
Snijd het vlees in mooie plakjes. Leg twee gevulde cannelloni op elk bord en overgiet met de saus.
erwten, lente-uien, 50 g tuinkruiden ((peterselie, kervel, salie...))
13
Schik er het vlees naast en werk af met de erwtjes, lente-ui en extra verse tuinkruiden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Maak de cannelloni
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
300 g spinazie, 250 g champignons, 100 g harde kaas (Postelkaas)
2
Hak de spinazie en champignons fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes.
olijfolie, spinazie
3
Verhit een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.
champignons, olijfolie, 100 g harde kaas (Postelkaas), spinazie, peper, zout
4
Bak de champignons in olijfolie goudbruin tot al het vocht verdampt is. Meng ze, samen met de kaasblokjes, onder de spinazie en kruid met peper en zout.
8 canneloni, zout
5
Kook de pastabuisjes 3 minuten in licht gezouten water. Vul ze met het groente-kaasmengsel en schik in een vuurvaste schotel.
Maak het kruidensausje
30 g boter, 30 g bloem, 400 ml kalfsbouillon
6
Smelt een klont boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even doorwarmen om de bloemsmaak te elimineren. Giet er langzaam en al roerend de kalfsbouillon bij en klop goed door om klonters te vermijden.
200 ml Room
7
Werk de véloutésaus af met een scheutje room.
50 g tuinkruiden ((peterselie, kervel, salie...))
8
Hak de tuinkruiden fijn en doe ze in de blender. Giet er de vélouté bovenop en mix tot een gladde saus.
8 canneloni
9
Giet deze saus over de cannelloni en plaats 15 minuten in de oven.
En verder
200 g erwten, zout
10
Blancheer ondertussen de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water.
2 lente-uien, 600 g kalfsoesters, peper, zout, boter
11
Snijd de lente-uitjes in ringen. Kruid de kalfsoesters met peper en zout en bak ze in een klont boter 3 minuten per kant. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
kalfsoesters, 8 canneloni
12
Snijd het vlees in mooie plakjes. Leg twee gevulde cannelloni op elk bord en overgiet met de saus.
erwten, lente-uien, 50 g tuinkruiden ((peterselie, kervel, salie...))
13
Schik er het vlees naast en werk af met de erwtjes, lente-ui en extra verse tuinkruiden.