Krokante kotelet met zoetzure groenten
Krokante kotelet met zoetzure groenten
Lust je graag koteletten met een extra krokant korstje? Dan gaat dit recept bij jou zeker in de smaak vallen. Serveer met gefermenteerde groenten en salade voor een frisse toets.
Krokante kotelet met zoetzure groenten
Krokante kotelet met zoetzure groenten
Lust je graag koteletten met een extra krokant korstje? Dan gaat dit recept bij jou zeker in de smaak vallen. Serveer met gefermenteerde groenten en salade voor een frisse toets.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
125 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Honing
1 tl
Radijs
1 bosje
Rapen
1
Rode ui
1
Rode bieten
1
Water
100 ml
Ciderazijn
300 ml
Zout
2 tl
Steranijs
2
Rode chilipeper
1
Kruidnagels
4
Rammenas
1
Spinazie
150 g
Olijfolie
2 el
Sesamolie
2 el
Appelazijn
1 el
MosterdTierenteyn
2 tl
Sesamzaadjes
2 el
Spieringkoteleten
4
Bloem
75 g
Melk
60 ml
Eieren
2
Panko
150 g
Sesamzaadjes
80 g
Sesamolie
2 el
Plantaardige olie
Peper
Zout
Citroenen
0,5
Rode kolen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1 bosje radijs, 1 rapen, 1 rode ui, 1 Rode bieten
1
Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.
300 ml Ciderazijn, 100 ml Water, 125 g suiker, 2 tl zout, 2 Steranijs, 1 rode chilipeper, 4 kruidnagels, 0,5 citroenen
2
Breng de ciderazijn aan de kook met het water de suiker zout en citroensap.Voeg vervolgens steranijs rood pepertje en kruidnagel toe. Kook het geheel enkele minuten door en proef. Moet er meer zuur in? Meer zoet? Pas de smaak aan tot je tevreden bent.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
3
Giet de pekel over de kleingesneden groenten in de bokalen en laat afkoelen.
4
Je kan de gefermenteerde groenten al na 1 tot 2 uur pekel eten.
1 rammenas, 0,5 rode kolen
5
Schil de rammenas en snijd in dunne plakjes ev. met een mandoline. Snijd ook de rode kool fijn ev. met de mandoline.
150 g spinazie
6
Was de spinazie grondig en snijd in fijne reepjes.
1 tl honing, 2 el sesamolie, 2 el olijfolie, 2 tl mosterd (Tierenteyn), peper, zout, 1 el appelazijn
7
Meng de olijfolie sesamolie appelazijn honing en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
1 rammenas, 150 g spinazie, 0,5 rode kolen, 2 el sesamzaadjes
8
Doe de rammenas rode kool en spinazie in een ruime kom en giet er de vinaigrette overheen en voeg de sesamzaadjes toe. Meng alles goed.
75 g bloem, 80 g sesamzaadjes, 60 ml melk, 2 el sesamolie
9
Neem een diep bord en voeg de bloem peper en zout toe.Neem een tweede bord en klop er de eieren in los samen met de melk. Voeg de sesamolie toe.Neem ten slotte een derde diep bord en voeg de panko met het sesamzaad toe.
150 g panko, 75 g bloem, plantaardige olie, 2 eieren, 4 spieringkoteleten
10
Haal de spiering door de bloem vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.Verwarm een bakpan met plantaardige olie op een middelhoog vuur en bak de kotelet ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
11
Serveer de koteletten met de salade en gepekelde groenten.
1
Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.
2
Breng de ciderazijn aan de kook met het water de suiker zout en citroensap.Voeg vervolgens steranijs rood pepertje en kruidnagel toe. Kook het geheel enkele minuten door en proef. Moet er meer zuur in? Meer zoet? Pas de smaak aan tot je tevreden bent.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1 bosje radijs, 1 rapen, 1 rode ui, 1 Rode bieten
1
Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.
300 ml Ciderazijn, 100 ml Water, 125 g suiker, 2 tl zout, 2 Steranijs, 1 rode chilipeper, 4 kruidnagels, 0,5 citroenen
2
Breng de ciderazijn aan de kook met het water de suiker zout en citroensap.Voeg vervolgens steranijs rood pepertje en kruidnagel toe. Kook het geheel enkele minuten door en proef. Moet er meer zuur in? Meer zoet? Pas de smaak aan tot je tevreden bent.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
3
Giet de pekel over de kleingesneden groenten in de bokalen en laat afkoelen.
4
Je kan de gefermenteerde groenten al na 1 tot 2 uur pekel eten.
1 rammenas, 0,5 rode kolen
5
Schil de rammenas en snijd in dunne plakjes ev. met een mandoline. Snijd ook de rode kool fijn ev. met de mandoline.
150 g spinazie
6
Was de spinazie grondig en snijd in fijne reepjes.
1 tl honing, 2 el sesamolie, 2 el olijfolie, 2 tl mosterd (Tierenteyn), peper, zout, 1 el appelazijn
7
Meng de olijfolie sesamolie appelazijn honing en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
1 rammenas, 150 g spinazie, 0,5 rode kolen, 2 el sesamzaadjes
8
Doe de rammenas rode kool en spinazie in een ruime kom en giet er de vinaigrette overheen en voeg de sesamzaadjes toe. Meng alles goed.
75 g bloem, 80 g sesamzaadjes, 60 ml melk, 2 el sesamolie
9
Neem een diep bord en voeg de bloem peper en zout toe.Neem een tweede bord en klop er de eieren in los samen met de melk. Voeg de sesamolie toe.Neem ten slotte een derde diep bord en voeg de panko met het sesamzaad toe.
150 g panko, 75 g bloem, plantaardige olie, 2 eieren, 4 spieringkoteleten
10
Haal de spiering door de bloem vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.Verwarm een bakpan met plantaardige olie op een middelhoog vuur en bak de kotelet ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
11
Serveer de koteletten met de salade en gepekelde groenten.
1
Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.
2
Breng de ciderazijn aan de kook met het water de suiker zout en citroensap.Voeg vervolgens steranijs rood pepertje en kruidnagel toe. Kook het geheel enkele minuten door en proef. Moet er meer zuur in? Meer zoet? Pas de smaak aan tot je tevreden bent.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden