Kotelet met rode biet, witte kool en aardappelen uit de oven
Kotelet met rode biet, witte kool en aardappelen uit de oven
Kotelet op z'n best: mooi goudbruin gebakken en geserveerd met een kleurrijke mix van rode biet, appel en witte kool. Daarbij komen knapperige ovenaardappeltjes met tijm, voor een combinatie die tegelijk stevig én verrassend fris smaakt.
Kotelet met rode biet, witte kool en aardappelen uit de oven
Kotelet met rode biet, witte kool en aardappelen uit de oven
Kotelet op z'n best: mooi goudbruin gebakken en geserveerd met een kleurrijke mix van rode biet, appel en witte kool. Daarbij komen knapperige ovenaardappeltjes met tijm, voor een combinatie die tegelijk stevig én verrassend fris smaakt.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kalfskoteletten
700 g
Rode bieten
3
Krielaardappelen
600 g
Witte kolen
0,25
Appels
2
Citroen(sap)
1
Tijm
Olijfolie
Bakboter
Peper
Zout
1
Haal de kalfskoteletten een half uur op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Was de rode bieten en kook ze gaar in kokend water.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes, snijd ze doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes over. Meng goed en bak 30 minuten in de oven.
4
Snijd de gekookte rode bieten in blokjes van 1 cm. Snijd de witte kool in fijne reepjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de witte kool met rode biet en appel. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
5
Kruid de kalfskoteletten langs beide kanten met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
6
Snijd de koteletten in plakjes en serveer met het frisse slaatje en de ovenaardappeltjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Haal de kalfskoteletten een half uur op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Was de rode bieten en kook ze gaar in kokend water.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes, snijd ze doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes over. Meng goed en bak 30 minuten in de oven.
4
Snijd de gekookte rode bieten in blokjes van 1 cm. Snijd de witte kool in fijne reepjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de witte kool met rode biet en appel. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
5
Kruid de kalfskoteletten langs beide kanten met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
6
Snijd de koteletten in plakjes en serveer met het frisse slaatje en de ovenaardappeltjes.