Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gerookt spek
4
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Wortelen
2
Pastinaken
2
Krielaardappelen
400 g
Konijn
1
Laurierblaadjes
2
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
250 ml
Gevogeltebouillon
500 ml
Peper
Zout
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
3
Voeg de tomatenpuree wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn witte wijn bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
4
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
3
Voeg de tomatenpuree wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn witte wijn bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
4
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.