Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Wortelen
2
Pastinaken
2
Krielaardappelen
400 g
Konijn
1
Gerookt spek
4
Laurierblaadjes
2
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
250 ml
Gevogeltebouillon
500 ml
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
3
Voeg de tomatenpuree wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn witte wijn bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
4
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
3
Voeg de tomatenpuree wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn witte wijn bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
4
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Wortelen
2
Pastinaken
2
Krielaardappelen
400 g
Konijn
1
Gerookt spek
4
Laurierblaadjes
2
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
250 ml
Gevogeltebouillon
500 ml
Peper
Zout
Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.Instructies
1
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot. Was de krieltjes schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
2
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
3
Voeg de tomatenpuree wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn witte wijn bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
4
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.