Mini-gehaktbroodjes met toefjes aardappelpuree
Mini-gehaktbroodjes met toefjes aardappelpuree
Mini-gehaktbroodjes met toefjes aardappelpuree
Mini-gehaktbroodjes met toefjes aardappelpuree
Ingrediënten
4 personen
Ajuin
1
Bleekselder
100 g
Wortelen
100 g
Boter
Gehakt
500 g
Ei
1
Paneermeel
25 g
Mosterd
1 tl
Ketchup
1 el
Worcestershire saus
1 tl
Peper
Zout
Ketchup
2 el
Barbecuesaus
2 el
Aardappelen
500 g
Nootmuskaat
Melk
150 ml
Bieslook
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven op 200°C.
2
Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
3
Stoof de groenten aan in een pan met een klein beetje olie.
4
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Voeg tenslotte de gebakken groenten toe en meng opnieuw.
5
Vet een muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan.
6
Plaats ongeveer 25 minuten in de oven.
7
Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.
8
Maak ook de aardappelpuree.
9
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af, pureer en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg melk toe, tot je de gewenste dikte hebt.
10
Haal de gehaktbroodjes uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel.
11
Vul de spuitzak met de aardappelpuree en maak mooie toefjes op elk gehaktbroodjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.
1
Verwarm de oven op 200°C.
2
Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
3
Stoof de groenten aan in een pan met een klein beetje olie.
4
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Voeg tenslotte de gebakken groenten toe en meng opnieuw.
5
Vet een muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan.
6
Plaats ongeveer 25 minuten in de oven.
7
Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.
8
Maak ook de aardappelpuree.
9
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af, pureer en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg melk toe, tot je de gewenste dikte hebt.
10
Haal de gehaktbroodjes uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel.
11
Vul de spuitzak met de aardappelpuree en maak mooie toefjes op elk gehaktbroodjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Ajuin
1
Bleekselder
100 g
Wortelen
100 g
Boter
Gehakt
500 g
Ei
1
Paneermeel
25 g
Mosterd
1 tl
Ketchup
1 el
Worcestershire saus
1 tl
Peper
Zout
Ketchup
2 el
Barbecuesaus
2 el
Aardappelen
500 g
Nootmuskaat
Melk
150 ml
Bieslook
Mini-gehaktbroodjes met toefjes aardappelpuree
Op zoek naar een originele manier voor gehaktbroodjes met puree te serveren? Transformeer ze in cupcakes! Met een heerlijke toef puree bovenop zien deze gehaktbroodjes er niet alleen schattig uit als bijgerecht, maar ook heerlijk van smaak.Instructies
1
Verwarm de oven op 200°C.
2
Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
3
Stoof de groenten aan in een pan met een klein beetje olie.
4
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Voeg tenslotte de gebakken groenten toe en meng opnieuw.
5
Vet een muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan.
6
Plaats ongeveer 25 minuten in de oven.
7
Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.
8
Maak ook de aardappelpuree.
9
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af, pureer en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg melk toe, tot je de gewenste dikte hebt.
10
Haal de gehaktbroodjes uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel.
11
Vul de spuitzak met de aardappelpuree en maak mooie toefjes op elk gehaktbroodjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.