Witloof gevuld met gehakt en champignons
Witloof gevuld met gehakt en champignons
Witloof gevuld met gehakt en champignons
Witloof gevuld met gehakt en champignons
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Champignons
250 g
Provençaalse kruiden
2 el
Gehakt
500 g
Peper
Zout
Witloofstronken
4
Boterklontjes
4
Vastkokende aardappelen
800 g
Provençaalse kruiden
1 el
Paprikapoeder
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot fijn en pers de look.
250 g champignons, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el Provençaalse kruiden
3
Maak de champignons schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.Stoof de sjalot look en champignons glazig in een scheutje olijfolie en voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat bakken tot de champignons het meeste van hun vocht hebben verloren. Laat even afkoelen.
500 g gehakt, peper, zout
4
Meng het gehakt met de gebakken groentjes. Kruid met peper en zout.
TIPIs het mengsel aan de natte kant? Voeg dan een beetje paneermeel toe.
4 witloof, 500 g gehakt
5
Spoel het witloof goed en snijd doormidden in de lengte. Haal er een paar van de kleinste binnenste blaadjes uit om ruimte te maken voor het gehakt. Verdeel het gehakt over de halve witloofstronken. Druk lichtjes aan.
4 boter
6
Leg de gevulde stronken in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein scheutje water bij en voeg de klontjes boter toe. Plaats 25 minuten in de oven dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
800 g Vastkokende aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van maximum 1 cm. Stoom of kook ze beetgaar in enkele minuten.
1 scheutje olijfolie, 800 g Vastkokende aardappelen, 1 el paprikapoeder, 1 el Provençaalse kruiden, peper, zout
8
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de aardappelen goudbruin met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Kruid af met peper en zout.
9
Serveer de gevulde witloofstronkjes met de gebakken aardappeltjes.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot fijn en pers de look.
250 g champignons, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el Provençaalse kruiden
3
Maak de champignons schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.Stoof de sjalot look en champignons glazig in een scheutje olijfolie en voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat bakken tot de champignons het meeste van hun vocht hebben verloren. Laat even afkoelen.
500 g gehakt, peper, zout
4
Meng het gehakt met de gebakken groentjes. Kruid met peper en zout.
TIPIs het mengsel aan de natte kant? Voeg dan een beetje paneermeel toe.
4 witloof, 500 g gehakt
5
Spoel het witloof goed en snijd doormidden in de lengte. Haal er een paar van de kleinste binnenste blaadjes uit om ruimte te maken voor het gehakt. Verdeel het gehakt over de halve witloofstronken. Druk lichtjes aan.
4 boter
6
Leg de gevulde stronken in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein scheutje water bij en voeg de klontjes boter toe. Plaats 25 minuten in de oven dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
800 g Vastkokende aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van maximum 1 cm. Stoom of kook ze beetgaar in enkele minuten.
1 scheutje olijfolie, 800 g Vastkokende aardappelen, 1 el paprikapoeder, 1 el Provençaalse kruiden, peper, zout
8
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de aardappelen goudbruin met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Kruid af met peper en zout.
9
Serveer de gevulde witloofstronkjes met de gebakken aardappeltjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Champignons
250 g
Provençaalse kruiden
2 el
Gehakt
500 g
Peper
Zout
Witloofstronken
4
Boterklontjes
4
Vastkokende aardappelen
800 g
Provençaalse kruiden
1 el
Paprikapoeder
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Witloof gevuld met gehakt en champignons
Een gevulde tomaat kennen we allemaal maar wij houden van gevuld witloof in de oven. De vulling van champignons en gehakt smaakt heerlijk af bij de witloof.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalot fijn en pers de look.
250 g champignons, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 2 el Provençaalse kruiden
3
Maak de champignons schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.Stoof de sjalot look en champignons glazig in een scheutje olijfolie en voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat bakken tot de champignons het meeste van hun vocht hebben verloren. Laat even afkoelen.
500 g gehakt, peper, zout
4
Meng het gehakt met de gebakken groentjes. Kruid met peper en zout.
TIPIs het mengsel aan de natte kant? Voeg dan een beetje paneermeel toe.
4 witloof, 500 g gehakt
5
Spoel het witloof goed en snijd doormidden in de lengte. Haal er een paar van de kleinste binnenste blaadjes uit om ruimte te maken voor het gehakt. Verdeel het gehakt over de halve witloofstronken. Druk lichtjes aan.
4 boter
6
Leg de gevulde stronken in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein scheutje water bij en voeg de klontjes boter toe. Plaats 25 minuten in de oven dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
800 g Vastkokende aardappelen
7
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van maximum 1 cm. Stoom of kook ze beetgaar in enkele minuten.
1 scheutje olijfolie, 800 g Vastkokende aardappelen, 1 el paprikapoeder, 1 el Provençaalse kruiden, peper, zout
8
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de aardappelen goudbruin met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Kruid af met peper en zout.
9
Serveer de gevulde witloofstronkjes met de gebakken aardappeltjes.