Hapje vitello tonnato
Hapje vitello tonnato
Vitello tonnato in een nieuw jasje. Deze klassieke combinatie van mals kalfsvlees en romige tonijnsaus wordt hier geserveerd als hapje: fijne rolletjes met rucola en kerstomaat. Elegant, fris en perfect voor een feestelijke tafel.
Hapje vitello tonnato
Hapje vitello tonnato
Vitello tonnato in een nieuw jasje. Deze klassieke combinatie van mals kalfsvlees en romige tonijnsaus wordt hier geserveerd als hapje: fijne rolletjes met rucola en kerstomaat. Elegant, fris en perfect voor een feestelijke tafel.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
4 el
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Wortel
1
Prei
1
Water
2.000 ml
Kippenbouillonblokjes
2
Kalfsgebraad
400 g
Ingeblikte tonijn(in eigen nat, 200g/blik)
1
Ansjovisfilets
6
Kappertjes
2 el
Peper
Rucola
100 g
Kerstomaten
15
Zout
Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Voorbereiding
1 Wortel, 1 prei, 2.000 ml Water, 2 Kippenbouillon (blokjes)
1
Schil de wortel en snijd hem, samen met de prei, in grove stukken. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
1 Wortel, 1 prei, 400 g kalfsgebraad
2
Doe de stukken wortel en prei bij de bouillon. Leg er dan het kalfsgebraad bij en laat alles zo'n 20 minuten zachtjes garen, net onder het kookpunt.
Water
3
Haal het vlees uit de bouillon en laat het volledig afkoelen. Hou een scheut bouillon apart voor de saus.
Saus
1 Ingeblikte tonijn ((in eigen nat, 200g/blik)), 4 el mayonaise, 6 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, Water, peper, zout
4
Giet de tonijn af. Mix de tonijn met de mayonaise, ansjovis, kappertjes en een scheut bouillon tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Afwerking
15 kerstomaten, 400 g kalfsgebraad, 100 g Rucola
5
Halveer de kerstomaten. Snijd het kalfsgebraad in flinterdunne plakjes. Leg op elk plakje kalfsvlees wat rucola, rol het op en prik het vast, samen met een halve kerstomaat. Serveer de rolletjes met de tonnato-saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Voorbereiding
1 Wortel, 1 prei, 2.000 ml Water, 2 Kippenbouillon (blokjes)
1
Schil de wortel en snijd hem, samen met de prei, in grove stukken. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
1 Wortel, 1 prei, 400 g kalfsgebraad
2
Doe de stukken wortel en prei bij de bouillon. Leg er dan het kalfsgebraad bij en laat alles zo'n 20 minuten zachtjes garen, net onder het kookpunt.
Water
3
Haal het vlees uit de bouillon en laat het volledig afkoelen. Hou een scheut bouillon apart voor de saus.
Saus
1 Ingeblikte tonijn ((in eigen nat, 200g/blik)), 4 el mayonaise, 6 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, Water, peper, zout
4
Giet de tonijn af. Mix de tonijn met de mayonaise, ansjovis, kappertjes en een scheut bouillon tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Afwerking
15 kerstomaten, 400 g kalfsgebraad, 100 g Rucola
5
Halveer de kerstomaten. Snijd het kalfsgebraad in flinterdunne plakjes. Leg op elk plakje kalfsvlees wat rucola, rol het op en prik het vast, samen met een halve kerstomaat. Serveer de rolletjes met de tonnato-saus.