Ovenschotel met gehakt, pompoen en witte kool
Ovenschotel met gehakt, pompoen en witte kool
Een goedgevulde ovenschotel die barst van de herfstsmaken? Met sappig gehakt, zoete pompoen en zachte witte kool zit je helemaal goed.
Extra lekker met een restje aardappelpuree erdoor – ideaal om verspilling tegen te gaan én het gerecht nog smeuïger te maken. Pure gezelligheid in één ovenschaal.
Ovenschotel met gehakt, pompoen en witte kool
Ovenschotel met gehakt, pompoen en witte kool
Een goedgevulde ovenschotel die barst van de herfstsmaken? Met sappig gehakt, zoete pompoen en zachte witte kool zit je helemaal goed.
Extra lekker met een restje aardappelpuree erdoor – ideaal om verspilling tegen te gaan én het gerecht nog smeuïger te maken. Pure gezelligheid in één ovenschaal.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
30 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Gehakt
500 g
Melk
500 ml
Ajuin
1
Look
1 teentje
Pompoenen
300 g
Witte kolen
300 g
Bakboter
Geraspte kaas
100 g
Boter
30 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Mosterd
1 el
1
Snipper de ui en knoflook fijn.
2
Schil en snijd de pompoen in hapklare stukken. Snijd de witte kool fijn.
3
Bak de ui en knoflook samen met het gehakt rul. Voeg er de witte kool en pompoen aan toe.
4
Verwarm de oven voor op 180°C
5
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even bruinen totdat de bloem naar koekjes ruikt. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de mosterd onder.
6
Doe gehaktmengsel in ovenschaal en giet er voorzichtig de saus over. Bestrooi met de gemalen kaas en plaats 30 tot 40 minuten op 180°C of tot de kaas goudbruin is.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Snipper de ui en knoflook fijn.
2
Schil en snijd de pompoen in hapklare stukken. Snijd de witte kool fijn.
3
Bak de ui en knoflook samen met het gehakt rul. Voeg er de witte kool en pompoen aan toe.
4
Verwarm de oven voor op 180°C
5
Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even bruinen totdat de bloem naar koekjes ruikt. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de mosterd onder.
6
Doe gehaktmengsel in ovenschaal en giet er voorzichtig de saus over. Bestrooi met de gemalen kaas en plaats 30 tot 40 minuten op 180°C of tot de kaas goudbruin is.