Ossobuco met wortel en boontjes
Ossobuco met wortel en boontjes
Iedereen kent wel dé Italiaanse klassieker ossobuco, deze variant zorgt voor een nieuwe smaakontdekking. Proef heerlijke ossobuco op basis van kalfsschenkels, wortel en boontjes, lekker met gekookte aardappelen.
Ossobuco met wortel en boontjes
Ossobuco met wortel en boontjes
Iedereen kent wel dé Italiaanse klassieker ossobuco, deze variant zorgt voor een nieuwe smaakontdekking. Proef heerlijke ossobuco op basis van kalfsschenkels, wortel en boontjes, lekker met gekookte aardappelen.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
3 el
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Kalfsschenkels
4
Wortel
1 bussel
Prinsessenboontjes
200 g
Witte selders
2
Look
2 teentjes
Ajuinen
2
Witte wijn
250 ml
Kalfsbouillon
250 ml
Tijm
3 takjes
Laurierblaadje
1
Boter
1 el
Olijfolie
Peper
Zout
Dille
8 takjes
Bereiding
1 bosje Wortel, 2 witte selders, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en laat ze heel. Snijd de witte selder in boogjes. Pel en snipper de ajuin en de look.
4 kalfsschenkels, peper, zout, 3 el bloem, 1 el boter, olijfolie
2
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, en wentel ze in bloem. Bak de kalfsschenkels goudbruin in wat boter en olijfolie, zo'n 10 tot 12 minuten. Bak ze eventueel in porties.
3
Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
ajuinen, 2 teentjes Look, Wortels, witte selders, boter, olijfolie
4
Voeg de ajuin, look, wortel en witte selder bij het braadvocht van het vlees. Doe er nog een klontje boter en een scheut olijfolie bij. Stoof de groenten een drietal minuten op matig vuur.
5
Leg het vlees bij de groenten in de pan.
250 ml witte wijn, 3 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 250 ml kalfsbouillon
6
Blus met de witte wijn en voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Laat een kwartiertje sudderen en schenk er dan de kalfsbouillon bij.
7
Laat het geheel afgedekt op een zacht vuurtje een uur tot anderhalf uur pruttelen, tot het vlees botermals is. Voeg indien nodig nog een scheutje vocht toe. Je kan de pan ook in de oven zetten, op 180°C.
200 g prinsessenboontjes, zout
8
Blancheer de prinsessenbonen een vijftal minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.
8 takjes dille
9
Hak de dille grof.
200 g prinsessenboontjes, dille
10
Schep de ossobuco in een grote serveerschaal. Werk af met de prinsessenbonen en de gehakte dille.
1
Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en laat ze heel. Snijd de witte selder in boogjes. Pel en snipper de ajuin en de look.
2
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, en wentel ze in bloem. Bak de kalfsschenkels goudbruin in wat boter en olijfolie, zo'n 10 tot 12 minuten. Bak ze eventueel in porties.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
1 bosje Wortel, 2 witte selders, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en laat ze heel. Snijd de witte selder in boogjes. Pel en snipper de ajuin en de look.
4 kalfsschenkels, peper, zout, 3 el bloem, 1 el boter, olijfolie
2
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, en wentel ze in bloem. Bak de kalfsschenkels goudbruin in wat boter en olijfolie, zo'n 10 tot 12 minuten. Bak ze eventueel in porties.
3
Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
ajuinen, 2 teentjes Look, Wortels, witte selders, boter, olijfolie
4
Voeg de ajuin, look, wortel en witte selder bij het braadvocht van het vlees. Doe er nog een klontje boter en een scheut olijfolie bij. Stoof de groenten een drietal minuten op matig vuur.
5
Leg het vlees bij de groenten in de pan.
250 ml witte wijn, 3 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 250 ml kalfsbouillon
6
Blus met de witte wijn en voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Laat een kwartiertje sudderen en schenk er dan de kalfsbouillon bij.
7
Laat het geheel afgedekt op een zacht vuurtje een uur tot anderhalf uur pruttelen, tot het vlees botermals is. Voeg indien nodig nog een scheutje vocht toe. Je kan de pan ook in de oven zetten, op 180°C.
200 g prinsessenboontjes, zout
8
Blancheer de prinsessenbonen een vijftal minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.
8 takjes dille
9
Hak de dille grof.
200 g prinsessenboontjes, dille
10
Schep de ossobuco in een grote serveerschaal. Werk af met de prinsessenbonen en de gehakte dille.
1
Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en laat ze heel. Snijd de witte selder in boogjes. Pel en snipper de ajuin en de look.
2
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, en wentel ze in bloem. Bak de kalfsschenkels goudbruin in wat boter en olijfolie, zo'n 10 tot 12 minuten. Bak ze eventueel in porties.