dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt (thumbnail)Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

45m
10
-
8K
Recepten

Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

Vandaag brengen we een verfijnd gerecht met een vleugje luxe op tafel: focaccia met een delicate tomaten-sjalottenkonfijt, krokante dragonblaadjes afgewerkt met Faux Gras de GAIA. Ideaal als aperitiefhapje of verfijnde lunch. Eenvoudig te maken, maar groots in smaak. Smullen maar!
Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt (thumbnail)Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

45m
10
-
8K
Recepten

Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

Vandaag brengen we een verfijnd gerecht met een vleugje luxe op tafel: focaccia met een delicate tomaten-sjalottenkonfijt, krokante dragonblaadjes afgewerkt met Faux Gras de GAIA. Ideaal als aperitiefhapje of verfijnde lunch. Eenvoudig te maken, maar groots in smaak. Smullen maar!
Totale tijd45m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes8K


dako logo
Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt (thumbnail)Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt
4 personen
45m
Ingrediënten
Faux Gras
2
Zeezout
1 snuifje
Verse dragon
Olijfolie
Sjalotten
4
Olijfolie
Rietsuiker
30 g
Tomatenazijn
50 ml
Zwarte peper
Tomatenontveld en ontpit
200 g
Foccaciaplantaardig
1

Focaccia Romana met Faux Gras en tomatenconfijt

Vandaag brengen we een verfijnd gerecht met een vleugje luxe op tafel: focaccia met een delicate tomaten-sjalottenkonfijt, krokante dragonblaadjes afgewerkt met Faux Gras de GAIA. Ideaal als aperitiefhapje of verfijnde lunch. Eenvoudig te maken, maar groots in smaak. Smullen maar!
Instructies
4 Sjalotten
1
Maak de konfijt: Reinig de sjalotten en snijd ze in fijne ringen.
olijfolie, 30 g rietsuiker, 50 ml Tomatenazijn, 200 g tomaten (ontveld en ontpit)
2
Warm de olijfolie en stoof er de sjalotten in aan. Voeg er de suiker en azijn aan toe en laat ongeveer 15 minuten ‘konfijten’ op zacht vuur. Doe er de tomatenblokjes bij en laat nog een vijftal minuten ‘konfijten’.
olijfolie, Verse dragon, 3 snuifjes zeezout, 1 snuifje zwarte peper
3
Warm wat olijfolie in de koekenpan en bak er kort de dragonblaadjes in aan tot ze glazig worden, neem gelijk uit de pan en laat uitlekken op een keukendoek. Kruid ze af met wat zeezout.

Afwerking

1 foccacia (plantaardig)
4
Warm de focaccia met wat konfijt.
2 Faux Gras, Verse dragon
5
Schik daarop sneetjes koude Faux Gras© de GAIA en werk af met de dragonblaadjes.