Instructies
4 personen
De bodem
150 g boter
1
Smelt de boter.
200 g chocolate chip cookies
2
Mix de koekjes in de blender. Roer er de gesmolten boter door.
3
Bekleed de bodem van een springvorm met plastic folie. Schep er het ‘deeg’ op en duw wat plat met een spatel.
4
Laat minstens 15 minuten – en bij voorkeur langer – opstijven in de koelkast.
De vulling
6 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
4 eierdooiers, 160 g kristalsuiker
6
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
3 citroenen
7
Rasp de schil van 2 citroenen. Doe de zeste bij de ruban.
8
Pers alle citroenen. Verwarm het sap in een steelpan op het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt de geweekte gelatine in het citroensap. Zeef indien nodig.
2 vanillestokken
9
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het citroensap.
10
Doe het sap bij de ruban en laat de keukenmachine rustig draaien.
450 g platte kaas
11
Spatel de plattekaas door de ruban.
1 dl slagroom
12
Klop de room op tot yoghurtdikte met een garde en roer hem door het kaasmengsel.
3 el sinaasappelmarmelade
13
Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk met een laagje sinaasappelmarmelade.
TIPJe kunt natuurlijk ook een andere jam gebruiken of de confituur helemaal weglaten.
14
Stort de vulling op de bodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De meringue
2 eiwitten, 100 g kristalsuiker
15
Klop de eiwitten stijf. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe.
Afwerken en serveren
16
Haal de taart uit de koelkast en neem ze voorzichtig uit de vorm.
17
Schep (of spuit) de meringue op de taart.
18
Werk af met een bunsenbrander.
19