Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij.
70 g Tomatenpuree, 5 el honing, sherry-azijn, 1 scheutje witte wijn
9
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Doe er de honing (of 50 g suiker) bij. Blus met een scheutje sherryazijn en wat witte wijn.
600 g kabeljauw
10
Verdeel de kabeljauw in porties. Kruid met peper en zout.
11
Leg de kabeljauw bij de groenten en doe er een vel aluminiumfolie over. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 bosje peterselie
12
Snipper de peterselie.
boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, nootmuskaat
13
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een klontje boter, de eierdooier en een scheutje melk. Kruid met peper en nootmuskaat. Plet er de gesnipperde peterselie door.
14
Serveer de kabeljauw met de groenten en de peterseliepuree.