Neem de fles waarin je de chiliolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de oregano in. Doe ook de gedroogde chilipepers erin.
20 g chiliflakes
4
Voeg de chiliflakes toe aan de warme olijfolie en laat de olie op het vuur staan tot de rode ui volledig gegaard is.
5
Giet de geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.
De lookolie
0,6 l olijfolie
6
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
10 teentjes Look
7
Pel de look en mix ze fijn in de blender. Frituur de lookpulp in de hete olie.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 3 laurierblaadjes
8
Neem de fles waarin je de lookolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm en de laurier in.
9
Giet de met look geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen. Bewaar de olie in koelkast.
De basilicumolie
0,6 l olijfolie
10
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2 bosjes basilicum
11
Verwijder de basilicumblaadjes van de steel.
lightbulb_outline
TIPLeg een blaadje basilicum in de olie wanneer die nog koud is. Wanneer het blaadje begint te pruttelen, weet je dat de olie warm genoeg is om de rest van de basilicum te frituren.
12
Bak de basilicum krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Laat de geïnfuseerde olie afkoelen in de pan.
14
Mix de gefrituurde basilicumsnippers met de afgekoelde olijfolie in de blender.
15
Neem de fles waarin je de basilicumolie zal bewaren en giet de geïnfuseerde basilicumolie erin.
De dragonazijn
7 dl azijn, 1 bosje dragon
16
Duw de dragon in een lege (azijn)fles en vul de fles opnieuw met azijn.