Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).
250 g champignons
3
Controleer de champignons, maak ze eventueel schoon met een borsteltje. Snijd ze in kwarten en bak ze kort in de olie op een hoog vuur.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de stukjes ui en de lookpulp in de olijfolie.
3 Wortels
5
Schil de wortelen. Snijd ze overlangs in dikke repen en vervolgens in kleine blokjes.
5 stengels selder
6
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd dikke stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in kleine stukjes.
7
Laat de fijne brokjes selder en stukjes wortel meestoven. Roer regelmatig even in de pot met fijne groenten.
1 rode paprika
8
Schil de rode paprika en verdeel de vrucht in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in kleine blokjes. Ook de stukjes paprika kunnen meteen in de stoofpot.
0,5 rode chilipepers
9
Snipper de chilipeper fijn en stoof hem mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in plakjes, vervolgens in reepjes en ten slotte in blokjes. Laat de courgette meestoven.
11
Hak eventueel de overgebleven selderblaadjes fijn en doe ze mee in de kookpot.
3 el Zwarte olijven
12
Voeg ook de olijven toe.
100 g Tomatenpuree
13
Schep de geconcentreerde tomatenpuree bij de gestoofde groenten. Roer en laat kort meebakken.
0,3 l witte wijn
14
Blus de groentestoofpot met de witte wijn.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurier
15
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Doe de kruidentuil in de kookpot.