Instructies
4 personen
0,2 l azijn (witte wijn), 0,2 l Water, 2 suiker, kurkuma, 1 snuifje zout
1
Breng de azijn met het water, de suiker, de kurkuma en het zout aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g Daikon
2
Snijd de daikon in plakjes en snijd de plakjes nog eens in twee. Doe ze in een kom.
0,25 komkommers, 1 scheutje Sushiazijn
3
Snijd de komkommer in lange repen, zonder de zaadlijsten. Sprenkel er wat sushi-azijn over en voeg een snuif zout toe. Laat even marineren.
4
Giet de hete marinade op de daikon en laat het geheel afkoelen.
4 el ketchup, 1 el miso pasta, 1 el Engelse saus, 2 el bruine suiker, 2 el sake, 1 el Sushiazijn
5
Doe de ketchup met de misopasta, de Engelse saus, de bruine suiker, de sake en de sushi-azijn in een steelpan en breng de saus even aan de kook. Laat daarna afkoelen.
spitskool, 1 tl opgelegde gember, 2 el Kewpie-mayonaise (japanse mayonaise), 1 scheutje Sushiazijn
6
Snipper de spitskool en de opgelegde gember fijn en doe hem met de kewpie, de rijstazijn, een snuif zout en wat wasabi in een kom en meng alles.
chilipeper
7
Snipper wat chilipeper fijn en meng hem onder de salade.
500 g gemengd gehakt, chilipeper, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 2 tl miso pasta, 20 g opgelegde gember, 1 teentje Look
8
Doe het gehakt met wat fijngesneden chilipeper, de dooier, het paneermeel, de misopasta en fijngesneden opgelegde gember in een kom en rasp er de look bij.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
20 g paneermeel
9
Doe de panko in een kom en paneer er de burgers in. Bak de burgers op de teppanyaki op beide kanten goudbruin. Reken zo’n 10 minuten per kant.
4 hamburgerbroodjes
10
Rooster de hamburgerbroodjes.
2 stengels lente-uien
11
Schep wat saus op een broodje, leg er een burger op en schep er een beetje coleslaw en wat fijngesneden lente-ui op.
12