Instructies
4 personen
De tomatensaus
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look
1
Zet een grote pan met een scheut olie op het vuur. Pel de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
2 tomaten
2
Rasp de tomaten op een grove rasp in een kom. Hou even apart.
2 rode puntpaprika's, 1 Groene chilipeper
3
Snijd de paprika’s in blokjes en laat meestoven. Haal de pitjes uit de groene chilipeper, snijd fijn en voeg toe.
1 el bloem, 1 snuifje paprikapoeder
4
Voeg de bloem toe om te singeren en laat de groenten nog even verder stoven. Breng het geheel op smaak met het paprikapoeder.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 scheutje Water
5
Voeg er de geraspte tomaten aan toe, gevolgd door een scheutje water. Zet een deksel op de pot en laat het geheel zachtjes koken.
De gevulde wijnbladeren (dolmas)
10 wijnbladeren, 50 g basmatirijst
6
Kook de wijnbladeren en de rijst gedurende 5 minuten in gezouten water. Giet ze daarna door een zeef en spoel ze onder koud water. Laat even uitlekken en afkoelen.
200 g gehakt
7
Meng de koude rijst met het gehakt en kruid eventueel wat extra bij.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
8
Snijd de steeltjes van de wijnbladeren en leg ze op je werkvlak.
9
Schep een lepel rijst-gehaktvulling in het midden van het blad en plooi de zijkanten naar binnen toe. Herhaal dit met alle wijnbladeren.
10
Rol de wijnbladeren zoals een loempia op en leg ze samen in een pot, goed dicht bij elkaar.
0,1 l Water, 1 een flinke scheut arachideolie, peper, zout
11
Giet er het water en de olie bij en leg er wat gewicht op, bv. een bordje. Dek af met een deksel en laat de dolmas 20 minuten zachtjes garen. Kruid ze eventueel wat bij met peper en zout.
Afwerking
50 g Walnoten
12
Maal de walnoten fijn in een blender. Haal het deksel van de tomatensaus en roer er de gemalen walnoten onder. Breng de saus weer aan de kook.
3 eieren
13
Breek een eitje in een grote soeplepel, duw met de bolle kant van de lepel een putje in de saus en laat het ei erin glijden.
14
Herhaal dit met alle eieren, zet het deksel weer op de pan en laat de eieren zachtjes pocheren in de saus gedurende 5 à 10 minuten.
basilicum, koriander, 2 el Zure room
15