Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
De krabcakes
9
Giet de aardappelen af. Zet de pot even op het vuur zodat de aardappelen kunnen drogen.
1 ei
10
Plet de aardappelen met een pureestamper. Doe er een ei bij.
500 g krabvlees, 1 el panko
11
Roer het krabvlees onder de puree. Voeg een eetlepel panko toe.
cayennepeper, gerookt paprikapoeder
12
Kruid de krabpuree met cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
13
Vorm burgers van de krabpuree. Dit worden de krabcakes.
arachideolie
14
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
200 g paneermeel
15
Haal de krabcakes door het paneermeel en bak ze in de pan.
Afwerken en serveren
4 stronkjes witloof
16
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof weg. Snipper de stronkjes in fijne reepjes (julienne).
1 appel
17
Snijd ook de Granny Smith in julienne.
peper
18
Verzamel de witloof- en appelstukjes in een mengkom en kruid met peper.
19
Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder.
dille
20
Besprenkel met een scheutje azijn. Breng op smaak met wat dille.
21
Serveer de krabcakes met de salade van witloof en appel. Geef er een toef limoen/gembermayonaise bij.