Kruid met een snuif currypoeder, een toef wasabi en een scheut vissaus. Leg er een steranijs bij. Zet een deksel op de wok en laat alles garen op een zacht vuur.
200 g sluimererwten
10
Breng water aan de kook. Blancheer de sluimererwten heel kort. Ze mogen nog wat knapperig zijn. Schep ze uit het water en koel ze meteen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
2 builtje rijst
11
Kook de rijst gaar.
arachideolie
12
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
600 g schelvis, peper, zout
13
Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
50 g sesamzaadjes
14
Doe de sesamzaadjes op een bord. Duw de vis er in met de kant zonder vel.
15
Bak de vis eerst op de kant met de zaadjes. Draai om en laat verder garen op een zacht vuur.
2 lente-uien
16
Snijd het groen van de lente-uien in fijne ringen. De rest van de uitjes kun je in een ander gerecht gebruiken. Haal de zaadjes uit de overgebleven halve chilipeper. Snijd het pepertje in fijne reepjes.
17
Doe de sluimererwten bij de zooi en laat ze even opwarmen.
koriander
18
Serveer de zooi met een stukje vis en een kom rijst. Werk af met gesnipperde chilipeper, lente-ui en enkele blaadjes koriander.