Instructies
4 personen
De vulling
200 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 2 Sjalotten, boter, peper, 250 g champignons
1
Snipper de sjalotten, snij de paddenstoelen middendoor en plet de look.
2
Smelt een klontje boter in een pan op matig vuur, en stoof er de sjalotten en de look in aan.
3
Voeg er na enkele minuten ook de paddenstoelen bij.
4
Voeg voldoende peper van de molen toe, want de vulling moet voldoende krachtig smaken (geen zout).
5
Schep het mengsel in de blender en mix alles tot een homogene massa.
6
Doe deze paddenstoelenpuree in een mengschaal en voeg er zoveel versgemalen parmezaanse kaas aan toe tot het een vaste (bijna droge) massa wordt. (Wees niet zuinig met de kaas.)
7
Laat de vulling wat opstijven in de koelkast en maak nu je pastadeeg.
Het pastadeeg
500 g bloem
8
Maak het pastadeeg klaar, dat als een basistechniek op deze website staat.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
9
Neem de deegroller en rol het pastadeeg uit tot een dunne lap van enkele millimeters dik. (Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dat uiteraard ook gebruiken.)
10
Snij de randjes eraf zodat je een rechthoekige lap deeg bekomt.
11
Snij het deeg in vierkantjes van ongeveer 5 x 5 cm.
12
Schep op elk vierkantje deeg een kleine portie van de vulling.
13
Voor de vouwtechniek van tortelloni: plooi elk deeglapje met vulling tot een driehoek, vouw het bovenste tipje naar voor, en leg het deeglapje om je wijsvinger heen. Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger door, en druk ze stevig samen.
14
Breng een grote pot met water aan de kook, en maak intussen de saus.
De saus
2 el boter, 3 blaadje Salie, 1 scheutje citroensap
15
Snijd de verse salie fijn.
16
Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (noisette).
17
Voeg de saliesnippers en een scheutje citroensap toe en haal het pannetje van het vuur.
Afwerking
18
Gaar de tortelloni in kokend water tot ze komen bovendrijven. Dan zijn ze gaar.
19