Instructies
4 personen
De geroosterde bloemkool
1 bloemkool
1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.
4 el Ketjap Manis, 2 el sojasaus, 2 el donkerbruine suiker, 1 limoen, sesamolie, 1 el sesamzaadjes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl vijfkruidenmengeling, 1 tl cayennepeper
2
Meng de ketjap manis onder de sojasaus, donkerbruine suiker, het limoensap, lookpoeder, de five spice en cayennepeper.
olijfolie
3
Maak een kruis met twee vellen aluminiumfolie. Leg er de bloemkool middenin en overgiet met een flinke scheut olijfolie. Lepel er de helft van de marinade over en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.
4
Laat de bloemkool een uur roosteren op de barbecue.
De groentevinaigrette
2 lente-uien
5
Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote mengkom.
1 een stukje gember, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie, 1 limoen, zout
6
Schil een stukje gember en rasp het bij de lente-ui, gevolgd door de fijngesneden rode chilipeper, een geplet teentje look, de olijfolie, het limoensap en zout. Meng onder elkaar tot één vinaigrette.
7
Lepel na 30 minuten de rest van de marinade over de bloemkool.
12 gamba's, olijfolie, peper, grof zout
8
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Overgiet de gamba’s met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout. Gril de zeevruchten vervolgens aan beide kanten op de barbecue.
9
Leg de bloemkool op een serveerschaal. Leg er de gamba’s willekeurig rond.
koriander
10