Instructies

4 personen
200 g gedroogde kikkererwten
1

Week de kikkererwten een nacht in koud water.

3 l groentebouillon
2

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.

olijfolie
3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot (cocotte).

600 g lamsvlees, peper, zout
4

Snijd het lamsvlees in stukken en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in de olie. Bak de stukjes in meerdere porties zodat het vlees niet gaat koken.

2 ajuinen
5

Pel en snipper de uien. Doe ze bij het vlees.

2 teentjes Look
6

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp in de kookpot.

40 g gemberwortelen
7

Schil de gember en rasp hem bij het vlees.

0,5 selder
8

Snijd de selder fijn en stoof hem mee aan.

40 g Tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, ras el hanout, zout, cayennepeper
9

Doe de tomatenpuree in de kookpot en laat even bakken. Kruid alles met paprikapoeder, komijn, korianderpoeder, ras-el-hanout, zout en cayennepeper. Laat alles een tijdje bakken.

200 g Linzen
10

Giet de geweekte kikkererwten af en doe ze in de kookpot. Voeg er de linzen aan toe.

6 tomaten
11

Haal het kroontjes uit de tomaten en snijd ze in stukken. Stoof ze ook in de kookpot.

12

Giet er de warme groentebouillon bij.

tijm, laurier, 1 kaneelstokje
13

Bind de laurier, de tijm en de kaneelstok samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

14

Laat de harira minstens 1 uur garen onder een deksel.

koriander, 1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
15

Werk het gerecht af met verse koriander en geef er Marokkaans brood bij.