Instructies
4 personen
Havermoutkoekjes
130 g havermout, 100 g bloem, 210 g suiker, 125 g boter, 100 g Dadels, 100 g chocoladedruppels, 1 vanillestokje, 1 ei, 1 snuifje zout
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Doe de havermout, bloem, suiker, chocoladedruppels en boter in de kom van de keukenmachine.
3
Snijd de vanillestok overlangs open. Haal er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze bij de rest van de ingrediënten.
4
Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de mengkom.
5
Voeg er ten slotte het ei en een snuifje zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
TIPAls je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met je handen.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.
7
Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen.
8