Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

120 g boter
2

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

120 g bloem, 70 g amandelpoeder, zout
3

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Doe de bloem en het amandelpoeder samen in een mengschaal. Voeg een snuif zout toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
120 g kristalsuiker
4

Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien.

2 eieren
5

Breek de eieren en voeg ze toe.

2 bananen
6

Schil de bananen en snijd ze in schijfjes van zo’n halve centimeter breed. Doe ze ook bij het ei-suikermengsel. Laat de machine draaien.

7

Voeg nu lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.

2 tl bakpoeder
8

Voeg het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken.

9

Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van de bakvorm in te vetten met boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.

10

Giet het beslag in het bakblik.

11

Snijd de extra banaan in fijne schijfjes en schik deze op het beslag. Strooi er wat kristalsuiker over.

12

Bak de bananencake een dik halfuur in de hete oven van 175 °C.

bloemsuiker
13

Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Haal hem uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker.