Scheid het ei en vang het eigeel op in een kommetje. Voeg er een scheutje melk aan toe en meng onder elkaar met een borsteltje.
1 vel bladerdeeg
3
Snijd randen van ongeveer 2 cm af van het bladerdeeg.
lightbulb_outline
TIPGebruik je het ronde bladerdeeg uit de winkel? Leg dan 2 vellen bladerdeeg netjes op elkaar. Snijd er de grootst mogelijke rechthoek uit. Houd de restjes deeg bij voor een andere bereiding.
4
Prik gaatjes in de bladerdeegbodem, niet in de randen.
5
Strijk de buitenkant van de bladerdeegbodem in het eimengsel. Schik er de randjes op en snijd het overtollige deeg eraf zodat je een soort van ‘fotokader’ krijgt. Strijk de randen in met het eimengsel.
6
Leg het vel bladerdeeg op een ovenschaal. Leg een stukje bakpapier in het midden van de bladerdeegtaart en leg er een gewicht op.
lightbulb_outline
TIPDe randen moeten vrij blijven, zodat die wel mooi kunnen rijzen.
7
Schuif de ovenplaat in de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg blind tot de randen mooi zijn gerezen. Let er goed op, zodat het niet aanbrandt!
De vulling
400 g spinazie
8
Kuis en was de spinazie en laat hem goed uitlekken.