Instructies
4 personen
De quinoasalade
0,4 l groentebouillon
1
Breng de groentebouillon aan de kook.
150 g quinoa
2
Weeg de quinoa af en laat ze garen in de bouillon.
2 Rode bieten
3
Snijd de rode bieten in fijne blokjes (brunoise). Hou de parures of uiteinden apart.
1 komkommer
4
Snijd de komkommer overlangs in vier en verwijder de zaadjes. Snijd de stukken komkommer ook in blokjes.
1 groene appel
5
Snijd plakken van de appel, snijd ze vervolgens in reepjes en daarna in fijne blokjes (brunoise).
3 stengels lente-uien
6
Snipper de lente-ui fijn. Meng ze samen met de rode biet, komkommer en appelblokjes in een kom.
7
Giet de quinoa af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Laat even uitlekken. Meng de quinoa onder de groenten.
0,5 bosjes platte peterselie
8
Snipper de platte peterselie fijn en voeg toe.
olijfolie, appelazijn
9
Breng de quinoasalade op smaak met een lekje olijfolie en een scheutje appelazijn.
De gelakte zalm
600 g zalmfilets
10
Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
80 g mirin, 80 g sake, 4 el miso pasta, 2 el donkerbruine suiker
11
Meng de mirin en de sake met de miso en de bruine suiker. Laat het mengsel inkoken op een zacht vuur.
12
Verwarm een scheutje neutrale olie in een pan en bak de vis in de hete olie.
13
Lak de zalm met het misomengsel en giet de rest van de ‘lak’ bij de zalm. Laat de zalm 8 minuten garen.
De yoghurtsaus
2 Rode bieten
14
Hak de rode bieten in stukken en doe ze samen met de parures van de andere rode bieten in de blender. Mix ze tot puree in de blender.
2 el Griekse yoghurt, tabasco, 1 scheutje Worcestershire saus, 1 scheutje notenolie, peper, zout, appelazijn
15
Voeg de Griekse yoghurt, een paar druppels Tabasco, een scheutje Worcestershiresaus, een scheutje notenolie, een scheutje appelazijn, peper en zout toe. Blend alles tot een roze saus.
De afwerking
1 bakje mini-waterkers
16