Instructies
4 personen
1 el smout
1
Smelt het smout in een grote pot op het vuur.
400 g gerookt spek
2
Snijd het spek in grote stukken en bak ze aan in de hete smout.
2 pastinaak, 2 ajuinen
3
Schil de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de pastinaak. Laat ze meebakken met de spekjes.
1 teentje Look
4
Pel en plet een teentje look en leg het mee in de pot.
500 g spruiten
5
Spoel de spruitjes en halveer ze. Laat ze meestoven met de andere groenten.
800 g aardappelen
6
Spoel de aardappelen vóór je ze schilt, verwijder de schil en snijd ze in grove stukken. Laat ze ook meebakken in de pot.
0,6 l Kippenbouillon, 2 blaadjes laurier, tijm
7
Bevochtig alles met de kippenbouillon. Breng op smaak met laurier en tijm.
8
Zet het deksel op de pot en laat alles 15 minuten rustig garen op het vuur. Huts af en toe met de pot heen en weer zodat de groenten, spekjes en aardappelen een geheel gaan vormen.
4 rookworsten
9
Snijd de rookworsten in stukjes en roer ze onder de hutsepot. Laat het deksel eraf en laat het resterende vocht uitkoken.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
10