Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.
100 g witte druiven, 100 g blauwe druiven
6
Was en halveer de druiven.
De dressing
200 g geitenkaas, 2 el honing, 4 el appelazijn, zout, peper
7
Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.
2 tl mosterd, 2 el Zure room, 4 el olijfolie
8
Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.
De afwerking
9
Doe de krulandijvie, de waterkers en de rucola in een kom. Voeg de blokjes koolrabi en de druiven toe.
peper, zout
10
Lepel de dressing erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
11
Schep de salade op een bord en strooi er wat gekneusde pecannoten over. Werk af met de croutons en de rest van de geitenkaas.