Instructies
4 personen
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 teentje Look, peterselie, 60 g Parmezaanse kaas
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
boter, olijfolie
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.
400 g rigatoni
3
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 aubergine
4
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Laat in een grote pan een goede scheut olie heet worden en bak de blokjes aubergine in de hete olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Snijd de uien in halve maantjes. Snijd de look en de chilipeper fijn. Voeg alles toe aan de aubergine.
200 g Gezouten spek
6
Schep de gebakken balletjes uit de pan, snijd het spek in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de balletjes.
4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
7
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe aan de groenten. Voeg de reepjes spekjes en de tomatenpuree toe aan de groenten en laat het geheel even bakken.
0,2 l rode wijn, 1 blik gepelde tomaten
8
Kruid de groenten met een snuif oregano en blus met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg er de gepelde tomaten aan toe. Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook en laat ze even doorkoken. Voeg nadien de gebakken balletjes toe aan de saus en meng goed.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 100 g Mozzarella, 100 g Parmezaanse kaas
9