Profielfoto

Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen

Dagelijkse kost
Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen (thumbnail)Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen
Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen (thumbnail)Worst met schorseneren in witte saus en gekookte aardappelen

Instructies

4 personen

De worst met schorseneren

4 boerenworsten
1

Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

1 citroen
2

Vul een kookpot met water. Pers er de citroen in uit en leg de schil ook in de pot.

azijn, 2 el bloem
3

Breng het water aan de kook. Voeg er een scheut azijn en de bloem aan toe. Roer de blanc goed om.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
500 g Schorseneren
4

Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken.

600 g aardappelen
5

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

boter
6

Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter.

TIPSmelt de boter en zet het vuur laag. Zorg dat de worsten op kamertemperatuur zijn. Leg de ze in de pan en laat ze niet te hard bakken. Anders loop je het risico dat ze barsten. Draai ze regelmatig om en schep er af en toe wat gesmolten boter over.

De witte saus

30 g boter, 40 g bloem
7

Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken.

0,7 l melk
8

Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt.

Afwerken en serveren

9

Giet de aardappelen en de schorseneren af.

4 el mosterd
10

Meng de witte saus met de schorseneren. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij.