Profielfoto

Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Dagelijkse kost
Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen (thumbnail)Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen
Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen (thumbnail)Hamburger met feta, Provençaalse groenten en gebakken aardappelen

Instructies

4 personen

De Provençaalse groenten

olijfolie
1

Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in de pot.

1 ajuin
2

Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof ze op een zacht vuur in de olijfolie.

1 gele paprika, 1 rode paprika
3

Schil de paprika’s. (optioneel)

2 teentjes Look
4

Pel en plet de teentjes look. Voeg hem toe aan de stovende ajuin.

0,5 aubergine
5

Schil de aubergine. (optioneel) Snijd in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de stovende groenten. Zet het vuur iets harder om de groenten te bakken.

6

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de groenten.

1 courgette
7

Snijd de courgette in blokjes en bak mee met de groenten.

tijm, rozemarijn, oregano
8

Breng de groenten op smaak met tijm, rozemarijn en verse oregano.

0,5 blik Tomatenblokjes, peper, zout
9

Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Kruid met peper en zout en laat verder sudderen op een zacht vuur.

De hamburgers en de gebakken aardappelen

10

Zet een grote en een kleine pan op het vuur.

400 g gemengd gehakt
11

Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 Sjalotten, oregano, basilicumblaadjes, 2 el olijven
12

Pel en snipper de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met enkele fijngehakte takjes verse oregano en basilicumblaadjes. Voeg er de fijngesneden olijven aan toe.

100 g feta, 1 ei
13

Verkruimel er de feta over. Voeg er een eigeel aan toe en laat de keukenmachine draaien.

boter, olijfolie
14

Laat een flinke klont boter en een scheut olijfolie smelten in de kleine pan. Voeg er de stukken gekookte aardappelen aan toe en laat bakken.

boter, olijfolie
15

Laat ook een klont boter en een scheut olijfolie heet worden in de grote pan.

peper, zout, 30 g paneermeel
16

Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg er de paneermeel aan toe en laat verder draaien.

17

Vorm eerst ballen van het gehakt en duw ze daarna platter tot een hamburger. Bak de hamburgers gaar in de grote pan met hete vetstof.

De afwerking

olijfolie
18

Serveer de gebakken aardappelen bij de Griekse burgers en de Provençaalse saus. Werk af met een likje olijfolie.