Instructies

4 personen
10 g gedroogde champignons
1

Laat de gedroogde champignons weken in wat heet water.

0,25 Chinese kolen, 1 rode uien, 2 wortelen
2

Snijd de Chinese kool, de rode ui en de wortelen in reepjes en doe ze in een kom.

0,5 rode chilipepers, 2 teentjes Look
3

Snipper de chilipeper en de look fijn.

4

Laat een wok voorverwarmen en kook de noedels gaar in gezouten water.

5 el Engelse saus, 5 el ketchup, 1 el suiker, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 2 el oestersaus
5

Meng de Engelse saus met de ketchup, de suiker, de mirin, de sojasaus, de oestersaus en 2 el van het water van de geweekte champignons.

400 g spiering
6

Snijd het vlees in repen en bak ze in hete olie in de wokpan.

1 el gepekelde gember, 250 g shiitake, 2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers
7

Snipper de gember fijn en voeg de shiitake, de look en de chili toe aan het vlees. Laat even bakken en voeg er de rest van de groenten en de fijngesneden gember aan toe.

3 lente-uien
8

Snipper de lente-ui fijn.

250 g Wok-noedels (volkoren)
9

Schep de noedels onder de gebakken groenten en voeg de saus toe. Laat weer even bakken.

sriracha, krokante uitjes
10

Schep de gebakken noedels, groenten en vlees in een bord. Werk de yakisoba af met sriracha, fijngesneden lente-ui, gepekelde gember en krokante uitjes.