Instructies
4 personen
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
1.000 g Wortels, 1 stengel prei, 3 stengels selder
2
Schil de wortelen en snijd ze eerst in reepjes en dan in kleine blokjes (brunoise). Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze ook in fijne brunoise.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de uien.
6
Doe er de prei, wortelen en selder bij. Laat alles even stoven.
2 el currypasta, 40 g Tomatenpuree
7
Voeg er de currypasta en de tomatenpuree aan toe en laat mee bakken.
1 l Tomaten passata
8
Giet er de passata en de warme groentebouillon bij.
tijm, laurier
9
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.
peper, zout
10
Kruid met peper en zout.
11
Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
1 naanbrood
12
Verwarm het naanbrood kort in de oven.
500 g kerstomaten
13
Halveer de kerstomaten. Roer ze door de soep als de groenten gaar zijn.
14