Instructies
4 personen
De seldersalsa
3 stengel bleekselder
1
Schil de selderstengels met een dunschiller om dradige vezels te vermijden.
1 Sjalotten, 3 el Bieslook, 1 appel, 1 scheutje bleke azijn, 0,1 l olijfolie, 1 tl kappertjes
2
Snij de bleekselder, de sjalot, de bieslook en de appel zeer fijn. Meng deze ingrediënten met de olijfolie en de azijn. Hoe fijner alles gesneden is, hoe smakelijker je sausje wordt. Doe er de kappertjes onversneden bij.
peper, zout
3
Kruid naar smaak met peper en zout.
De viskoekjes
1 teentje Look, 1 bouquet garni, 0,7 l melk
4
Breng de melk aan de kook met het teentje look en een bouquet garni.
350 g Loskokende aardappelen
5
Gaar de aardappelen voor driekwart in de melk op een matig vuur (ongeveer 15 minuten).
450 g schelvis
6
Snij de vis in grote stukken.
7
Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je er de schelvis aan toe.
8
Laat alles 10 minuten verder pruttelen en giet het kookvocht af.
9
Haal het bouquet garni eruit en stamp de vis en de aardappelen fijn.
peper, zout, 1 scheutje limoensap
10
Voeg naar smaak peper van de molen, zout en een scheutje limoensap toe.
11
Laat de puree even afkoelen.
1 ei, 50 g bloem, panko
12
Neem drie schaaltjes om de viskoekjes te paneren. Klop het ei los in één schaaltje. Strooi de bloem in het tweede en strooi panko in het derde. (Wie geen panko te pakken krijgt, kan ook traditioneel paneermeel gebruiken.)
13
Vorm met de hand viskoekjes ter grootte van een kleine dikke hamburger. (Of maak er kleine aperitieven van.)
14
Wentel elk viskoekje eerst door de bloem en vervolgens door het ei. Leg het koekje in de panko en zorg ervoor dat het viskoekje een egaal laagje paneersel krijgt.
0,1 l olijfolie
15
Verhit een scheut olijfolie in de antikleefpan en bak de viskoekjes aan beide zijden mooi krokant.
16