Instructies

4 personen
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
1

Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en kook even op. Pel en kneus de knoflook en voeg bij de kikkererwten.

2 Sjalotten, 1 scheutje sherry-azijn
2

Pel de sjalot en snijd in ringen. Leg in een mengkom en giet er de sherryazijn over. Laat de ui goed garen.

1 teentje Look, 1 tl tahin pasta, 1 snuifje komijn, zout, peper, 0,25 cl limoenen, 2 el Zure room, olijfolie
3

Giet de kikkererwten af. Doe deze samen met de andere ingrediënten in de blender en mix tot een geheel.

4

Giet de hummus in een schaaltje, bedek met wat plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.

2 Coeur de boeuftomaten
5

Spoel de coeur de boeuf tomaten voorzichtig, verwijder het kroontje en snijd in plakjes. Laat de tomaat even garen met de sjalot.

1 bakje kerstomaten, olijfolie, zout, peper
6

Spoel de kerstomaatjes, snijd ze in twee en voeg ze bij de coeur de boeuf en de sjalot. Marineer de salade met flink wat goede olijfolie, zout en wat peper.

0,5 chilipeper, 2 el Zwarte olijven
7

Snijd de chilipeper fijn en meng onder de salade. Voeg als laatste nog de olijven toe.

1 Turken broeden, 2 tomaten
8

Snijd het brood in twee met een gekarteld mes. Snijd de tomaat in twee, wrijf over het brood en knijp ondertussen de tomaat fijn zodat het sap vrijkomt op het kruim. Wrijf het brood ook in met een teentje look.

olijfolie
9

Besprenkel met wat olijfolie en laat even grillen in de oven tot het goudbruin is.

1 zak Rucola, basilicum
10

Smeer het brood in met de afgekoelde hummus, dresseer er de tomatensalade over en werk af met wat rucola en enkele blaadjes basilicum