Instructies
4 personen
1
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Snipper de sjalot fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de hete boter.
1 stengel prei, 4 stengels selder
3
Spoel de prei en de selder grondig schoon en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de groenten mee aan.
1 scheutje Water, tijm, 1 een blaadje laurier
4
Voeg een scheutje water, de tijm en de laurier toe aan de groenten.
1 bokaal Witte bonen
5
Laat de witte boontjes uitlekken in een vergiet maar spoel ze niet. Het zetmeel zal namelijk voor binding zorgen.
2 snoekbaars, peper, zout
6
Verdeel de vis in vier porties en geef ze enkele ondiepe insnijdingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout.
7
Smelt een klont boter in een pan en bak de stukken vis op de velkant. Draai ze net voor het serveren nog even om in de pan.
0,1 l verjus, 0,1 l Room
8
Giet de room en de verjus in een steelpan en laat rustig inkoken op het vuur.
200 g diepvrieserwten, peper, zout, 1 snuifje Bonenkruid
9
Voeg de uitgelekte boontjes en de erwten toe aan de groenten en laat ze even meestoven. Kruid met peper, zout en wat bonenkruid.
150 g boter, peper, zout
10
Snijd de koude boter in blokjes en monteer de gereduceerde saus. Breng op smaak met peper en zout.
dragon, 2 stengels lente-uien
11
Snijd enkele blaadjes dragon en de lente-ui fijn en meng ze onder de groenten.
250 g Noordzeegarnalen
12