Instructies

4 personen
1

Smelt een klont boter in een hoge pan.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
2

Snipper de sjalot fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de hete boter.

1 stengel prei, 4 stengels selder
3

Spoel de prei en de selder grondig schoon en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de groenten mee aan.

1 scheutje Water, tijm, 1 een blaadje laurier
4

Voeg een scheutje water, de tijm en de laurier toe aan de groenten.

1 bokaal Witte bonen
5

Laat de witte boontjes uitlekken in een vergiet maar spoel ze niet. Het zetmeel zal namelijk voor binding zorgen.

2 snoekbaars, peper, zout
6

Verdeel de vis in vier porties en geef ze enkele ondiepe insnijdingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout.

7

Smelt een klont boter in een pan en bak de stukken vis op de velkant. Draai ze net voor het serveren nog even om in de pan.

0,1 l verjus, 0,1 l Room
8

Giet de room en de verjus in een steelpan en laat rustig inkoken op het vuur.

200 g diepvrieserwten, peper, zout, 1 snuifje Bonenkruid
9

Voeg de uitgelekte boontjes en de erwten toe aan de groenten en laat ze even meestoven. Kruid met peper, zout en wat bonenkruid.

150 g boter, peper, zout
10

Snijd de koude boter in blokjes en monteer de gereduceerde saus. Breng op smaak met peper en zout.

dragon, 2 stengels lente-uien
11

Snijd enkele blaadjes dragon en de lente-ui fijn en meng ze onder de groenten.

250 g Noordzeegarnalen
12

Serveer de groenten met een stuk gebakken vis en lepel de saus erbij. Werk af met wat verse garnalen. Smakelijk!