Instructies
4 personen
1
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Snipper de sjalot fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de hete boter.
1 stengel prei, 4 stengels selder
3
Spoel de prei en de selder grondig schoon en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de groenten mee aan.
1 scheutje Water, tijm, 1 een blaadje laurier
4
Voeg een scheutje water, de tijm en de laurier toe aan de groenten.
1 bokaal Witte bonen
5
Laat de witte boontjes uitlekken in een vergiet maar spoel ze niet. Het zetmeel zal namelijk voor binding zorgen.
2 snoekbaars, peper, zout
6
Verdeel de vis in vier porties en geef ze enkele ondiepe insnijdingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout.
7
Smelt een klont boter in een pan en bak de stukken vis op de velkant. Draai ze net voor het serveren nog even om in de pan.
0,1 l verjus, 0,1 l Room
8
Giet de room en de verjus in een steelpan en laat rustig inkoken op het vuur.
200 g diepvrieserwten, peper, zout, 1 snuifje Bonenkruid
9
Voeg de uitgelekte boontjes en de erwten toe aan de groenten en laat ze even meestoven. Kruid met peper, zout en wat bonenkruid.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
150 g boter, peper, zout
10
Snijd de koude boter in blokjes en monteer de gereduceerde saus. Breng op smaak met peper en zout.
dragon, 2 stengels lente-uien
11
Snijd enkele blaadjes dragon en de lente-ui fijn en meng ze onder de groenten.
250 g Noordzeegarnalen
12