Instructies

4 personen
1.000 g Loskokende aardappelen
1

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

3 tomaten
2

Snijd de tomaten voor de vinaigrette grof, mix ze fijn in de blender en zeef ze in een steelpan.

3

Breng de tomatencoulis aan de kook.

0,5 venkels, ijsblokjes
4

Snijd de venkel op de mandoline in hele dunne plakjes en bewaar ze even op wat ijswater.

2 tomaten
5

Emondeer de overige tomaten in het water van de aardappelen en spoel ze onder koud water.

4 el xeresazijn, 0,1 l olijfolie, 2 tl Tomatenpuree, 1 snuifje Chilivlok
6

Doe de xeresazijn en de olijfolie bij de tomatencoulis en voeg er een beetje tomatenpuree en een snuif chiliflakes aan toe. Laat de coulis even inkoken.

2 Sjalotten, 1 teentje Look
7

Snipper de sjalot en de look fijn en voeg ze toe.

2 el kappertjes
8

Pel de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg ze toe. Doe er de kappertjes bij en breng op smaak met peper en zout.

9

Laat een klont boter met wat olijfolie heet worden in een pan.

1.000 g rogvleugels
10

Snijd de vis in gelijke stukken, kruid ze met peper en zout en bak de stukken vis op beide kanten.

100 g spinazie (jonge)
11

Laat de venkel even uitlekken op keukenpapier, doe hem in een kom en meng er wat spinazieblaadjes onder.

0,5 citroenen (Het sap)
12

Breng de salade op smaak met citroensap, olijfolie en peper en zout.

1 scheutje melk, 1 snuifje zout, 2 eierdooiers
13

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een scheut olijfolie, een scheut melk, de drie eierdooiers en zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.

basilicum
14

Schep een toef puree op een bord en leg er een stuk gebakken rog bij. Werk af met de venkelsalade, de tomatenvinaigrette en wat fijngesneden basilicum.