Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
6 dl melk, 100 g Dessertrijst, 100 g kristalsuiker
2
Breng de melk aan de kook met de dessertrijst en de suiker. Laat garen onder deksel op een zacht vuur.
boter, bloem
3
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 vel bladerdeeg
4
Bedek de taartvorm met het vel bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan.
5
Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
100 g witte chocolade
6
Snijd de chocolade in stukken en roer hem door de rijst tot hij gesmolten is.
7
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
25 g vanillepuddingpoeder, 1 scheutje melk
8
Roer het vanillepuddingpoeder los met een scheut koude melk in een maatbeker. Voeg het mengsel toe aan de rijst en breng al roerend aan de kook.
9
Verwijder de blindbakvulling. Giet de rijstvulling op de taartbodem. Bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Afwerken en serveren
4 el aardbeienconfituur
10
Smeer een royale laag aardbeienconfituur over de taart.
1 bakje aardbeien
11
Was de aardbeien. Snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in schijfjes of blokjes. Verdeel de stukjes aardbei over de taart.
witte chocolade
12