Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

6 dl melk, 100 g Dessertrijst, 100 g kristalsuiker
2

Breng de melk aan de kook met de dessertrijst en de suiker. Laat garen onder deksel op een zacht vuur.

boter, bloem
3

Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

1 vel bladerdeeg
4

Bedek de taartvorm met het vel bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan.

5

Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.

100 g witte chocolade
6

Snijd de chocolade in stukken en roer hem door de rijst tot hij gesmolten is.

7

Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

25 g vanillepuddingpoeder, 1 scheutje melk
8

Roer het vanillepuddingpoeder los met een scheut koude melk in een maatbeker. Voeg het mengsel toe aan de rijst en breng al roerend aan de kook.

9

Verwijder de blindbakvulling. Giet de rijstvulling op de taartbodem. Bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Afwerken en serveren

4 el aardbeienconfituur
10

Smeer een royale laag aardbeienconfituur over de taart.

1 bakje aardbeien
11

Was de aardbeien. Snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in schijfjes of blokjes. Verdeel de stukjes aardbei over de taart.

witte chocolade
12

Rasp wat witte chocolade over de taart en serveer.