Instructies

4 personen

De bladerdeegstengels

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

1 vel bladerdeeg
2

Snijd het half ontdooide bladerdeeg in dunne repen van ongeveer 0,5 cm breed en 15 cm lang.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de repen bladerdeeg op.

1 eierdooier, grof zout
4

Klop de eierdooier los met een scheutje water. Bestrijk de bladerdeegrepen ermee (doreren). Strooi er wat grof zout over.

5

Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Haal de stengels uit de oven en laat ze afkoelen.

De kaasdip

1 blaadje gelatine
7

Week de gelatine in koud water.

0,1 l groentebouillon
8

Verwarm de bouillon op het vuur.

300 g oude kaas in blok
9

Snijd de kaas in blokjes en laat al roerend smelten in de bouillon op een laag vuur. Laat niet koken.

1 scheutje Room, cayennepeper
10

Doe een scheutje room en een snuif cayennepeper bij de gesmolten kaas.

11

Knijp de gelatine uit en los het blaadje op in de gesmolten kaas.

12

Stort de kaasdip in een kom en laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

13

Haal de dip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

14

Mix de dipsaus in de blender.

15

Doe de dip in een potje (of eventueel eerst in een spuitzak om hem in het potje te spuiten).

De salsa

3 stengels selder
16

Spoel de selder. Snijd de stengels in heel fijne brunoise.

1 Sjalotten, 100 g augurken, 100 g Zilverui
17

Pel en snipper de sjalot. Snijd de augurken en de zilveruitjes fijn.

0,5 bosjes Bieslook
18

Snipper de bieslook.

olijfolie, dragonazijn, peper, zout, selderijzout
19

Meng de selder met sjalot, augurk, zilveruitjes en bieslook. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, wat dragonazijn, peper, zout en selderzout.

20

Doe de salsa in een potje.

Afwerken en serveren

4 Worsten
21

Snijd de worstjes in plakjes.

22

Serveer de bladerdeegstengels met kaasdip, salsa en droge worstjes.